Korps: Limburg-Zuid, plaats: Sittard 9-08-2001
Politieberichten district Sittard (JvK/11.30 uur)

Beek, inbreker draagt gestolen vest
Zondag 5 augustus 01 werd er ingebroken in het tijdelijke restaurant van het zorgcentrum Beek aan de Molenstraat. Daarbij werden enkele koelkasten opengebroken en werden levensmiddelen en drank gestolen. Ook verdween er een vest van een van de medewerkers van het restaurant van het zorgcentrum.
Woensdagmiddag werd de politie ter assistentie gevraagd bij het zorgcentrum. Daar bevond zich een zwerver die zich agressief gedroeg tegen het personeel. Een van de werkneemsters herkende het vest dat de man droeg als zijnde het vest dat gestolen was. Daarop werd de zwerver, een 35-jarige man, aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Geleen, inbraak kantine heidebloem
De kantine van voetbalvereniging Heidebloem aan de Raadskuilderweg in Geleen was afgelopen nacht het doelwit van inbrekers. Het toegangshek tot de accommodatie werd doorgeknipt om bij de kantine te geraken. Daar werd een kelderluik geforceerd. Uit het gebouw werden enkele kratten met frisdrank en bier gestolen.

Buchten, jonge automobilist mishandeld
Een 20-jarige autobestuurder uit Buchten kreeg woensdag middag klappen van drie onbekend gebleven jongeren die hem op de Oude Baan in Buchten de doorgang versperden. Het drietal bleef midden op de weg staan. Toen de automobilist een gebaar maakte dat de jongens aan de kant moesten gaan, kwam het drietal op hem toe gelopen en trokken hem uit zijn auto. Ze sloegen en trapten hem en het slachtoffer liep daarbij kneuzingen en blauwe plekken over zijn hele lichaam op.

Sittard/Geleen, coniferen in brand.
De brandweer moest woensdagavond tot drie maal toe uitrukken voor brandende coniferen.
De eerste keer was omstreeks 22.30 uur. Toen brandden enkele coniferen uit die stonden op het terrein van M&M-bouw aan de Gasthuisgraaf in Sittard. Een bouwkeet die naast de coniferen stond kon nog net op tijd worden weggehaald door de brandweer.
De tweede en derde coniferen brand vonden tussen middernacht en 01.00 uur in Geleen plaats aan de Maanstraat en de Houtmanstraat. In alle drie de gevallen gaat de politie er van uit dat de branden opzettelijk zijn aangestoken.

Deel: ' Politie Limburg-Zuid, Sittard inbreker met gestolen vest '
Lees ook