Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-08-2001 Politieberichten district Sittard (H.P. 13.35 uur) Dinsdag 14 augustus 2001

Schinnen, woninginbraken:
Op maandag 13 augustus 2001 is in de gemeente Schinnen op twee plaatsen ingebroken in woningen.
In een woning aan de Sachariasstraat werd tussen 14.00 en 17.00 uur ingebroken nadat de inbreker een bovenlicht van een achterdeur forceerde en daarna de woning binnenklom. Uit de woning werd een fotocamera, een labtop en ruim fl. 200 aan buitenlands geld ontvreemd.

Tussen 12.00 en 16.15 uur vond tijdens de afwezigheid van de bewoonster een inbraak plaats in een woning aan de Hegge te Schinnen. Toen deze in de namiddag terugkwam bij haar woning trof zij een chaos in haar woning aan. Kasten en laden bleken doorzocht te zijn en de inhoud daarvan werd over de vloeren verspreid. De inbreker had zich de toegang tot de woning verschaft na het forceren van een achterdeur. Wat er precies ontvreemd is staat nog niet vast.

Born, viertal met gestolen auto aangehouden:
Maandagnamiddag 13 augustus 2001 zijn vier mannen in Born door de politie aangehouden die in een gestolen personenauto reden. Een politiepatrouille zag maandagmiddag omstreeks 16.50 uur een personenauto over Haefland in Brunssum rijden. Omdat aan de voorzijde van de auto de kentekenplaat ontbrak en alle inzittenden geen autogordel droegen werd de auto nagereden. Bij het controleren van het kenteken van de auto bleek dat de auto van diefstal afkomstig was. Deze werd in het voorbije weekeinde vanaf een parkeerplaats aan de Veliahof te Maastricht ontvreemd.
De auto werd in Born door meerdere politieautos bij een gecombineerde actie tot stoppen gedwongen waarna de inzittenden werden aangehouden. Zij werden voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau te Maastricht. Bij een onderzoek aan de kleding van een van de aangehouden verdachten werden enkele zakjes inhoudende enkele grammen softdrugs aangetroffen.
De aangehouden verdachten betreffen een 25 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, twee 17 jarigen jongens uit Heerlen en een 15 jarige jongen uit Voerendaal.
De twee minderjarigen jongens, een uit Heerlen en een uit Voerendaal zijn in de loop van de avond in vrijheid gesteld nadat bleek dat zij met de diefstal van de auto niets uit te staan hadden. Zij hadden slechts in de auto gezeten en wisten niet dat de auto van diefstal afkomstig was. Beide andere verdachten zijn in de loop van de avond in verzekering gesteld.

Oirsbeek, gestolen bestelbus uitgebrand:
Vanmorgen is op de Meulenbergstraat te Oirsbeek een gestolen bestelbus aangetroffen welke geheel uitgebrand was.
De bestelbus van het merk Fiat type Ducato werd ontvreemd vanaf de Ringovenweg te Sittard waar deze geparkeerd stond. De diefstal heeft plaatsgevonden na maandag 13 augustus 2001 18.00 uur ten nadele van een in Heerlen gevestigd bedrijf. Een automobilist meldde vanmorgen het op de Meulenbergstraat aantreffen van de nog rokende doch geheel uitgebrande bestelauto kort na 08.00 uur. De eigenaar van de bestelauto kwam omstreeks 10.00 uur naar het politiebureau waar hij aangifte deed van de diefstal van zijn auto. Daar kreeg hij te horen dat zijn auto uitgebrand aangetroffen was. Van de auto werden voor de brand de wielen ontvreemd. Een bergingsbedrijf heeft de uitgebrande auto weg getakeld.

Deel: ' Politie Limburg-Zuid, Sittard woninginbraken '
Lees ook