Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda (25-3)

Breda, dinsdag 25 maart 2003

Politie lost 39 auto-inbraken op in Breda en Oosterhout

BREDA / OOSTERHOUT: De politiedistricten Breda en Oosterhout hebben door een gezamenlijk onderzoek 39-auto-inbraken opgelost. De zaak kwam aan het rollen na de aanhouding op heterdaad van een 25-jarige Bredanaar in Oosterhout. Later werden ook drie mededaders in verband met dit onderzoek aangehouden. De inbrekers maakten vooral radardetectie apparatuur buit. De inbraken vonden plaats in Breda en Oosterhout.

De politie betrapte op 3 maart jl. een auto-inbreker op de Mathildestraat in Oosterhout. De agenten hoorden een autoalarm afgaan. Bij de auto troffen zij een 25-jarige Bredanaar aan. Hij had spullen die uit de auto gestolen waren in zijn kleding verstopt. De politie arresteerde de volgende dag twee handlangers, een 24-jarige man en een 22-jarige man beiden uit Oosterhout. Zij werden aangehouden en in verzekering gesteld. Op 5 maart jl. werd in verband met dit onderzoek ook nog een 17-jarig meisje uit Breda aangehouden.

Uit het ingestelde onderzoek bleek dat het viertal in met name de periode januari-maart 2003 in wisselende samenstelling met een auto op inbrekerspad ging, waarbij er één een ruit insloeg en de anderen op de uitkijk stonden en de auto bestuurden. Zij richtten zich met name op auto`s met radardetectoren, die in het helerscircuit circa 40 tot 60 euro opbrachten. Het geld ging meestal op aan drugs en uitgaan.

De meeste inbraken vonden in Breda plaats op het Chasséveld, Spinveld en Terheijdenseweg (schaatsbaan). Verder sloegen zij toe tijdens thuiswedstrijden van NAC in de omgeving van het stadion. Ook in Oosterhout waren zij actief. Zij pleegden onder meer auto-inbraken op de Bredaseweg (nabij de Warande), het Paterserf, de Bovensteweg en het Waterlooplein (nabij de Bussel). De verdachten hebben naast de 39 zaken die op aangifte werden teruggevonden ook diverse zaken bekend waarvan geen aangifte gedaan is. De drie mannen zitten nog in voorarrest. De voorlopige hechtenis van het 17-jarige meisje is geschorst. Het onderzoek naar de helers loopt nog. Inmiddels is tegen 7 helers proces-verbaal opgemaakt. De apparatuur die zij nog in bezit hadden, is in beslag genomen.

A team houdt Franse drugskoeriers aan met drie kilo hennep

BREDA: Het A-team heeft gisteravond omstreeks 22.00 uur op Rijksweg A-16 tijdens de controle van een Franse personenauto 3 kilo hennep in de kofferbak aangetroffen. De hennep zat verpakt in twee plastic zakken. De inzittenden, twee Franse mannen beiden 24 jaar oud, zijn aangehouden en in verzekering gesteld.

Agenten van het A-team controleerden gisteravond op de rijksweg A-16 twee Franse mannen die in een Renault richting grens reden. Op het moment dat het portier werd geopend zat een van de mannen een joint te roken. Bij nader onderzoek bleek dat in de kofferbak twee zakken hennep lagen De verdachten verklaarden dat zij koeriers waren en dat zij de partij voor 1500 euro per persoon naar Frankrijk moesten brengen. Het A-team is een samenwerkingsverband van de Zuidelijke politiekorpsen en het KLPD gericht op het terugdringen van het aantal drugskoeriers en drugsrunners.

Inbraken

BREDA: Gisteravond ontdekten de bewoners van een pand aan de Lachapellestraat bij hen een inbraak. De inbreker is op het balkon geklommen aan de voorzijde van de woning, waarna men de op een kierstand staande deur van de slaapkamer kon openen De buit bestaat uit sieraden en contant geld.

ETTEN-LEUR: Vannacht is omstreeks 01.30 uur ingebroken in een bedrijf aan de Bredaseweg. Men heeft aan de achterzijde met drie klinkers een ruit vernield. De klinkers kwamen op een bureau terecht. Daarna zijn de inbrekers door het raam geklommen en hebben drie `flatscreens` gestolen.

Bron: Willem van Hooijdonk

Deel: ' Politie lost 39 auto-inbraken op in Breda en Oosterhout '
Lees ook