Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, woensdag 16 februari 2003

Politie houdt twee verdachten aan voor mishandeling

BREDA: De politie heeft vannacht op de Ginnekenweg omstreeks 03.00 uur twee mannen aangehouden die een fietser hadden mishandeld. Een van de mannen verklaarde later aan de politie dat hij de man mishandeld had omdat de man nadat hij hun voorbij gereden was, omgekeken had. De verdachten zijn beiden 19 jaar en komen uit Breda.

De politie kreeg omstreeks 02.50 uur een melding dat een man op de fiets twee jongens die zich eveneens verplaatsten op de fiets achtervolgde. De jongens zouden de melder zonder enige aanleiding mishandeld hebben. De politie trof de melder op de Ginnekenweg en heeft op zijn aanwijzing ter plaatse de daders aangehouden. De aangever, een 22-jarige Bredanaar, wee verklaarde dat hij ter hoogte van de kruising Wilhelminastraat-Boeimeersingel twee jongens voor bij gefietst was. De jongens riepen op dat moment `arrogante sukkel`. Een van de jongens gaf hem daarna een klap waardoor hij van de fiets viel.. Hierna sloegen beide dader hem verschillende malen met gebalde vuisten in het gezicht en bovenlichaam. Het slachtoffer had verschillende schaafwonden. De verdachten werden ingesloten. Zij waren tamelijk dronken. Een van de daders verklaarde vandaag dat hij 16 biertjes had gedronken. De verdachten zijn vanmiddag na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden voor openstaand vonnis

BREDA: De politie heeft vannacht op de Edisonstraat een 50-jarige Bredanaar aangehouden omdat hij nog een boete had openstaan van 195 euro of 3 hechtenis. De man kon niet betalen en is daarom ingesloten. De politie controleerde de man omdat hij in de tuin zat van zijn ex-vriendin en niet weg wilde gaan.

Getuige helpt politie bij aanhouding fietsendieven

BREDA: Een 40-jarige man heeft gisteren de Bredase politie op het spoor gezet van drie fietsendieven. De man zag dat drie jongens met een afgesloten fiets liepen. Hij reed naar het politiebureau, waarna hij de agenten de daders aanwees. Zij hadden een fiets bij zich die gestolen was vanaf het winkelcentrum Moerwijk.

De getuige zag gistermiddag omstreeks 15.00 uur dat drie jongens met een afgesloten fiets sleepten en vanaf het winkelcentrum Moerwijk in de richting van de Zaventemstraat liepen. Hij volgde vanuit zijn auto de daders die een parkje aan de Jacob Franckaertstraat inliepen. De getuige reed daarop snel naar het politiebureau Vlaanderenstraat. In een onopvallend burgervoertuig heeft de getuige samen met agenten een onderzoek in het park ingesteld. Op aanwijzing van de getuige zijn drie jongens die op een bruggetje in het parkje liepen aangehouden. Zij hadden de fiets bij zich. Zij hadden inmiddels in een berging van een van hen het slot met een slijptol verwijderd. Het gaat om twee 15-jarige jongens en een 17-jarige jongen allen uit Breda. De politie maakt proces-verbaal op. De verdachten zijn na verhoor thuis afgezet. Met de ouders is een gesprek gevoerd. Een van de jongens bleek al vaker met de politie in aanraking te zijn geweest.

Jeugdige busreizigers ontzetten deur BBA-bus

BREDA: De politie heeft vanmiddag omstreeks 13.00 uur op aanwijzing van een buschauffeur op het Stationsplein twee jongens van 13 en 12 jaar uit Breda aangehouden die aan een deur van de BBA-bus hadden gehangen. De politie verwijst de baldadige jongens naar HALT als er een schaderegeling kan worden afgesproken.

Bewoonster wordt wakker van inbreker

BREDA: In een woning in het Ginneken is gisteravond omstreeks 22.00 uur ingebroken. De inbreker kwam binnen door op het golfplatenafdak te klimmen en een ruit van de badkamer in te slaan. De 81-jarige bewoonster werd wakker van het gestommel. Zij zag de inbreker en sprak even met hem maar kon hem moeilijk verstaan omdat ze haar gehoorapparaat niet in had. De man nam wat geld weg, waarnde bewoonster hem via de voordeur uitliet. Ze beschrijft hem als een blanke man. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraken in woningen

BREDA: In een woning aan de Bertelsberg is ingebroken. Tot op heden is niet duidelijk hoe de inbreker de woning heeft betreden. De buit bestaat uit sieraden, geld en een computer. Ook een woning aan de Buys Ballotstraat is bezocht door inbrekers. Hier werd het onderste ruitje van de voordeur ingeslagen om binnen te komen. Er zijn twee portefeuilles gestolen. Ook in een woning aan de Graaf Engelbertlaan is ingebroken. Dader kwam binnen door verbreking van een bovenlicht. Uit de woning zijn diverse stereoapparaten en dvd`s gestolen.

Politie houdt jongen aan voor bedreiging van conducteur

ETTEN-LEUR: De politie heeft vanmorgen omstreeks 11.10 uur op het Station, een 15-jarige jongen uit Roosendaal aangehouden omdat hij een conducteur bedreigd zou hebben met de dood.

De dader maakte deel uit van een groepje jongeren die op het perron de conducteur uitscholden. Hierna verzocht een NS-medewerker de jongens hun vervoersbewijs te tonen. Hieraan werd niet voldaan. De verdachte probeerde vervolgens de NS-conducteur van het perron af te duwen en bedreigde hem dood te maken. De verdachte werd vervolgens door enkele NS`ers en een vriend onder controle gehouden totdat de politie arriveerde.

Politie houdt 37-jarige man aan voor verduistering

Etten-Leur: De politie van Etten-Leur heeft gisterenmorgen een 37-jarige man uit Sprundel aangehouden ter zake verduistering in dienstbetrekking. De werkgever van de man, een winkelier uit Etten-Leur, had tegen de man aangifte gedaan. Het gaat om een bedrag van enkele duizenden euro`s,

De winkelier constateerde de laatste maanden regelmatig dat er geld uit de kassa was weggenomen. Tijdens het opmaken van de boekhouding bleek dat er gefraudeerd werd met de kassa-aanslagen en correcties daarop. Uit een door hem ingesteld onderzoek, kwam naar voren dat hiervoor een 37-jarige werknemer in aanmerking kwam. Daarop heeft de politie de verdachte gistermorgen aangehouden. De verdachte heeft bekend dat hij vanaf begin december 2002 tot februari 2003 regelmatig bedragen uit de kassa meenam. Hij heeft toegegeven dat hij in totaal circa 3000 euro heeft verduisterd. De verdachte verklaarde dat hij het geld verduisterd had omdat hij schulden had. De politie maakt proces-verbaal op.

Scooterteam houdt controle in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Gisteren heeft de politie van Etten-Leur tussen 18.45 en 20.15 uur in het werkgebied, met name in het centrum een controle op bromfietsen en scooters.

De controle was opgezet door enkele wijkagenten. Twee motorrijders van het scooterteam dirigeerden 36 bestuurders met hun voertuig naar de binnenplaats van het politiebureau. De controles moeten de overlast veroorzaakt door scooter en bromfietsrijders terug dringen. De politie maakte gebruik van de rollenbank om het vermogen / maximum constructiesnelheid te testen. Van de 36 gecontroleerde voertuigen waren er 14 in orde. De overige 22 bestuurders kregen in totaal 34 bekeuringen. Er waren maar liefst 18 bromfietsen die een te hoge constructiesnelheid hadden. Een 19-jarige man uit Etten-Leur kreeg een proces-verbaal omdat hij zich aan de controle wilde onttrekken. Een motoragent gaf hem op de Bazuinlaan een stopteken en deelde hem mede dat hij achter hem aan naar de controleplaats moest rijden. De man volgde in eerste instantie maar ging er plotseling vandoor. Op de Paukeslag werd hij aangetroffen en aangehouden. De man krijgt een proces-verbaal.

De top 10:

* Te hoge constructiesnelheid 18
* Geen helm 4

* Losse kindband 3
* Geen gele stickers 2
* Geen certificaat2
* Gladde band 1

* Fietspad i.o.v. de weg volgen 1
* Geen verlichting 1
* Geen claxon 1

* Onttrekken aan controle 1
8 auto inbraken in Zevenbergen

ZEVENBERGEN: In de nacht van maandag op dinsdag is er in acht auto`s ingebroken. Het gaat om auto`s geparkeerd op de Grote Waarde, de Dubbelmonde, Arkelhof, de Galgenweg, Kreekkant, de Twintighoven, Neerhofstraat en de Vlimmeren. Er is audioapparatuur weggenomen.

Woninginbraak, auto gestolen

ZEVENBERGEN: Bij een woninginbraak in de nacht van maandag op dinsdag, aan de Neerhofstraat te Zevenbergen, werd o.a. naast een aantal portemonnees ook een auto weggenomen. Dit betreft een zwarte Opel Vectra, voorzien van het kenteken XV-DH-69. De dader is binnengekomen via de achterdeur, waarbij het cilinderslot uit de deur werd verwijderd.

ZEVENBERGEN: Ook is ingebroken in een woning aan de Burgemeester Vogelstraat. Daders hebben het cilinderslot van de achterdeur geforceerd. Uit de woning zijn enkele bankpassen gestolen. Bij een woning aan Azelmastraat is het bij een poging gebleven. Ook hier werd het cilinderslot van een deur geforceerd.

Bron: Willem van Hooijdonk

Deel: ' Politie Midden- en West Brabant '
Lees ook