Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-07-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.30 uur
Beroving

UTRECHT Vrijdagochtend om kwart voor twee werd op de Twijnstraat een 37-jarige vrouw van haar tas beroofd. De vrouw werd door twee jongens in haar gezicht geslagen en haar kleding werd stuk getrokken. Daarna werd haar de schoudertas afhandig gemaakt. Een getuige die de beroving zag rende nog achter de mannen aan maar raakte de overvallers kwijt in het park Manenburg.

Betrapt tijdens inbreken

UTRECHT Een 33-jarige Utrechter werd vrijdagochtend om half zes op heterdaad betrapt tijdens het inbreken in een auto. Controlerende agenten zagen in de parkeergarage aan de Springweg dat de man geluidsapparatuur uit een geparkeerde auto haalde. Kort darna werd hij aangehouden.

Man snort dronken door het verkeer

UTRECHT Een 49-jarige man uit Utrecht kreeg een bekeuring omdat hij donderdagavond om kwart voor acht dronken op zijn snorfiets reed. De Utrechter viel op omdat hij zonder verzekeringsplaatje reed. Bij controle op de Lange Smeestraat constateerde de agenten dat de man sterk naar alcohol rook. Een blaasproef gaf een resultaat van 2.3 promille. Hij kreeg een dagvaarding mee en hem werd een rijverbod van twaalf uur opgelegd.

Politie-onderzoek woninginbraken Zuilen afgerond

Het woninginbrakenteam van de politie in het district Utrecht noord heeft het onderzoek naar woninginbraken in Zuilen afgerond. Vijf mannen die tijdens het onderzoek zijn aangehouden worden ervan verdacht in wisselende samenstelling 23 woninginbraken, een diefstal uit een auto en een bedrijfsinbraak te hebben gepleegd.

Vanaf december 2000 tot eind april 2001 vond een groot aantal inbraken plaats in de wijk Zuilen, deze werden op vergelijkbare wijze gepleegd. Onderzoek leidde uiteindelijk naar de identiteit van de vijf verdachten. Zij zijn allen woonachtig in de wijk Zuilen en hebben een leeftijd van 13 tot 27 jaar.

De inbraken zijn met grof geweld gepleegd. Zowel aan de woning als aan het interieur van de wonbingen werd grote schade toegebracht. Vanaf december vorig jaar hebben vier rechercheurs aan het onderzoek gewerkt. Van de buit is niets meer teruggevonden. Het politie onderzoek is inmiddels afgerond.

Deel: ' Politie-onderzoek woninginbraken Zuilen (Utrecht) afgerond '
Lees ook