Politie Midden- en West Brabant

Politie onderzoekt dood Tilburger

Datum: 23/6/2002
Auteur: Carel Bouman

TILBURG - De politie van team Wilhelminapark onderzoekt de dood van een 52-jarige Tilburger die in de nacht van 14 op 15 juni jl. in het St. Elisabethziekenhuis overleed.

In verband met de dood van deze man heeft de politie op donderdagavond 20 juni een 36-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij betrokken is bij de dood van de Tilburger. Hij is inmiddels geleid voor de Officier van Justitie en de Rechter Commissaris te Breda en door deze laatste in bewaring gesteld.

Op 7 juni jl. werd de 52-jarige Tilburger gewond op straat aangetroffen bij een ontmoetingscentrum aan de J. van Oosterhoutstraat. Er was sprake van dat de man was gevallen. Hij werd door de GGD naar het St. Elisabethziekenhuis gebracht. In dit ziekenhuis verslechterde na enige dagen de toestand van de man waardoor opname op de intensive care afdeling noodzakelijk was.

Op woensdag 19 juni krijgt de politie een tip dat de man niet alleen was gevallen, maar dat er voor zijn val sprake is geweest van onenigheid tussen de later aangehouden verdachte en het slachtoffer. Bij deze mishandeling zou het slachtoffer met een helm zijn geslagen.

Hierop wordt het lichaam van de overleden Tilburger opnieuw inbeslag genomen en wordt er op donderdag 20 juni sectie verricht bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) te Rijswijk. Bijdeze sectie blijkt dat het slachtoffer aan beide zijden van het hoofd hersenbeschadigingen heeft opgelopen.

De politie van team Wilhelminapark weet uit haar onderzoek dat op 7 juni jl. meerdere mensen getuigen zijn geweest van de onenigheid tusen het slachtoffer en de aangehouden verdachte. Zij verzoekt hen contact op te willen nemen met de politie van team Wilhelminapark (0900 - 88 44)

Zoekwoorden:

Deel: ' Politie onderzoekt dood Tilburger '
Lees ook