Politiebericht Oss 14-08-2001
Politiebericht district Maasland

SNELHEIDSCONTROLE LITHOIJEN

Bij snelheidscontrole op de Lithoijensedijk te Lithoijen op 13 augustus 2001 zijn 49 bestuurders bekeurd. Max. 80 km. Onbekend wat de hoogst gemeten snelheid was.

SNELHEIDSCONTROLE NISTELRODE

Bij snelheidscontrole op de N 265 te Nistelrode op 13 augustus 2001 zijn 180 bestuurders bekeurd. Max. 80 km. Hoogst gemeten snelheid 115 km.

AANHOUDING NA ACHTERVOLGING

Op 14 augustus 2001 is een 25 jarige man uit Oss aangehouden. De politie wilde de automobilist op de Molenstraat te Oss controleerde, doch de bestuurder ontrok zich aan deze controle. Na een korte achtervolging door Oss ging de automobilist via de Rijksweg richting Nijmegen. Hierbij probeerde de man de politieauto`s van de weg te drukken. In Nijmegen kon een politieman, die een stopteken gaf, net op tijd wegspringen voor de aanstormende auto. Uiteindelijk werd de man in Nijmegen op het Keizer Karelplein aangehouden. Bij deze achtervolging raakten drie politieauto`s beschadigd en moesten twee collega`s zich in het Radboudziekenhuis aan hun verwondingen laten behandelen. De man is ingesloten. In de auto zijn goederen aangetroffen, die mogelijk van diefstal afkomstig zijn.

ONTPLOFFING MOTORBOOT OIJEN

Op 14 augustus 2001 omstreeks 12.55 uur ontstond er brand op een motorboot, die op de Maas onder Oijen voer. Een 22 jarige man uit Papendrecht en een 17 jarige jongen uit Dordrecht sprongen in het water. Hierdoor liepen ze geen verwondingen op. De twee mannen wilden de benzinetank bijvullen met een jerrycan, waarbij benzine gemorst werd. Door een in de buurt aanwezige koelkast ontstond brand. Door de hitte van de brand ontplofte een gasfles. Door brandweer Oijen en Maasbommel werd hulp verleend. De boot moet als verloren worden beschouwd.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN OSS

In een supermarkt aan de Schaepmanlaan te Oss zijn op 14 augustus 2001 een 44 jarige vrouw uit Oss en een 45 jarige vrouw uit Grave aangehouden ivm diefstal van levensmiddelen twv ongeveer f 60,--

OVERVAL BERGHEM

Op 14 augustus 2001 omstreeks 13.10 uur is een hobbywinkel aan de Zevenbergseweg te Berghem overvallen. De 51 jarige winkelier uit Oss moest onder bedreiging van een vuurwapen geld afgeven. Hoeveel de buit bedraagt is nog niet bekend.

OVERVALLER AANGEHOUDEN

In Den Helder is op 14 augustus 2001 een 34 jarige man uit Den Helder aangehouden die wordt verdacht van de overval op Cartronics op 16 juli 2001. De man is in verzekering gesteld.

Deel: ' Politie Oss houdt automobilist aan na achtervolging '
Lees ook