Politiebericht

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht
Krantenbericht over onderzoek naar dood Sybine Jansons NIET CORRECT/

Het bericht in De Telegraaf van 6 maart over het onderzoek Sybine Jansons klopt niet.

Bericht in De Telegraaf van 6 maart klopt niet. Het team van de Politie Regio Utrecht dat de dood onderzoekt van de 13-jarige Sybine Jansons uit Maarn maakt bekend, dat het artikel dat op zaterdag 6 maart 1999 in dagblad De Telegraaf verscheen onder de kop 'Hotelgast verdacht in moordzaak Sybine' niet correct is.

In dit artikel wordt melding gemaakt van het feit dat het rechercheteam van de politie 'al enige weken een circa 65-jarige Brabander op de korrel heeft'. DIT IS ONJUIST!

In het opsporingsonderzoek dat na de vermissing van Sybine is gestart, is de politie geïnformeerd over een groot aantal personen (waaronder de man waar De Telegraaf op doelt) die in de omgeving zouden kunnen zijn geweest van de route waarop Sybine vermist is geraakt. DAARMEE ZIJN DEZE MENSEN EVENWEL NOG GEEN VERDACHTE!

Dit geldt ook voor de persoon die De Telegraaf in haar artikel beschrijft. Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat de man betrokken is bij de dood van Sybine.

De Telegraaf heeft bij het politieteam niet geverifieerd of er daadwerkelijk sprake is van een verdenking jegens de omschreven persoon. Had zij dit wel gedaan, dan had deze onjuiste publicatie voorkomen kunnen worden.

Deel: ' Politie rectificeert Telegraafbericht over Sybine Jansons '
Lees ook