politie zeeland


w-197-2008 politie redt man uit woning vol rook, oost-souburg
de politie heeft donderdag een man gered uit een woning aan de ritthemsestraat.
omstreeks 04.00 uur was melding gedaan door een buurman dat de betreffende woning vol rook stond en dat de bewoner nog in de woning aanwezig was.
toen agenten ter plaatse kwamen, kwam de rook door de brievenbus naar buiten. de bewoner reageerde niet op het aanroepen van de agenten waarna de voordeur werd ingetrapt. een van de agenten ging de woning binnen die inmiddels vol stond met rook en trof de bewoner versuft aan in een slaapkamer op de begane grond.

de agent zag kans de bewoner mee naar buiten te nemen waar de man weer een beetje bij zijn positieven kwam. de bewoner werd voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. een van de agenten had last van prikkelingen in de longen nadat zij rook had ingeademd. zij werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht en kreeg extra zuurstof toegediend waarna zij weer verder kon met haar dienst.
nadat de brandweer de woning had onderzocht, bleek dat een frietpan in brand had gestaan en dat er verder geen andere stoffen hadden gebrand. de brandweer heeft de woning geventileerd en salvage gealarmeerd.


Deel: ' Politie redt man uit woning vol rook, Oost-Souburg '


Lees ook