Persberichten politie Rivierenland


Dinsdag, 17 juli 2001

Beschoten met luchtbuks
DUIVEN - De politie heeft op 17 juli rond 00.20 uur een negentienjarige jongen uit Duiven aangehouden, die ervan wordt verdacht die avond ervoor rond 20.00 uur met een luchtbuks te hebben geschoten. Hierdoor werd een zestienjarige medewerker van een supermarkt aan het Eilandplein in Duiven gewond in de rug. Hij zou zijn beschoten vanuit een woning aan de overkant. Getuigen verklaarden dat de verdachte die avond zou hebben geschoten. De politie verrichtte de aanhouding in de buurt van het NS-station Duiven; de verdachte was na het schieten naar Arnhem gegaan. Hij zat in de laatste trein.
Winkeldiefstal
DUIVEN - De politie heeft op 16 juli rond 12.30 uur een 22-jarige man uit Markelo en een 25-jarige man uit Arnhem aangehouden; zij worden verdacht van diefstal van drank uit een supermarkt aan het Eilandplein in Duiven. Zij werden door personeel opgehouden en overgedragen aan de politie.
Aanhouding na belediging politie-ambtenaar
ELST - De politie heeft op 16 juli rond 19.45 uur een zestienjarige jongen uit Elst aangehouden op het politiebureau in de Stationsstraat in Elst. De jongen was eerder die avond op de brommer op de Valburgseweg in Elst gesignaleerd; hij reed tachtig kilometer. De jongen werd gevorderd met bromfiets op normale snelheid voor de politie uit te rijden naar het bureau. De jongen was gezien zijn gebaren duidelijk geagiteerd en bracht naar een tegemoetkomende politie-ambtenaar de Hitlergroet. De boosheid werd nog erger toen de politie meedeelde dat hij zijn bromfiets achter moest laten voor technisch onderzoek. Toen de jongen zich irritant bleef gedragen werd hij aangehouden. Tijdens het opnemen van een verklaring vloog de jongen over tafel en probeerde hij de politie-ambtenaar te slaan. De ambtenaar verweerde zich en deelde ook een slag uit, waardoor de jongen een bloedneus opliep. Hierop werd de jongen ingesloten.
Aanhoudingen na vernielingen op voetbalveld (6 mei 2001) ZEVENAAR - De politie heeft op 16 juli vijf jongens uit Zevenaar (drie van zeventien en twee van achttien jaar) aangehouden op verdenking vernielingen op en rond een sportveld aan het Hengelder in Zevenaar op 6 mei dit jaar. Zo werden de middenstip en een penaltystip uitgegraven. Van een van de doelen werd het net kapot geknipt of gesneden. Ook werd er van dit doel een steunpaal afgebroken; het glas van de letters van het electronische scorebord werd kapot gegooid en de vlaggetjes van de hoekpalen en middellijnpalen werden weggenomen. Met hoekpaaltjes werd over het gat van de middenstip een Jodenster gemaakt. De vijf bekenden allen hun aandeel. Zij verklaarden bovendien verantwoordelijk te zijn geweest voor een vernieling op 6 mei van een vlag op de Ringbaan Oost in Zevenaar en de vernieling van een bord op 5 juni op de Vondellaan.
Snelheidscontrole
HETEREN - In Heteren op de Flessestraat is op 16 juli tussen 11.30 uur en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Twintig voertuigen zijn gecontroleerd. Slechts één bestuurder kreeg een bekeuring voor te hard rijden. Hij reed 66 in plaats van 50 kilometer.* Bekennende verklaring over drugshandel
Een vijftigjarige man uit Duiven heeft in de verhoren na zijn aanhouding op 11 juli een bekennende verklaring afgelegd over de handel in harddrugs, waarvan hij wordt verdacht. De man is op 13 juli geleid voor de rechter-commissaris die hem in bewaring heeft gesteld.
De man heeft verklaard de afgelopen jaren aan een vaste groep van minimaal tien personen voornamelijk regelmatig heroïne en cocaïne te hebben verkocht. Op 11 juli vond er huiszoeking plaats in zijn woning in Duiven. Daar werd onder meer een handelsvoorraad heroïne en cocaïne aangetroffen. Deze is inbeslaggenomen. Op hetzelfde moment vond er op verzoek van het district Rivierenland door de Haagse politie een huiszoeking plaats in de woning van familie in Den Haag. Daar werd een kilo harddrugs aangetroffen. Overlast
De politie in het district Rivierenland startte met twee rechercheurs het onderzoek naar aanleiding van signalen uit de wijk en van medewerkers van de politie. Tussen half mei en heden werden meerdere vaste afnemers (uit de wijde omtrek van Duiven) aangehouden en gehoord. Allen hebben verklaard regelmatig drugs te hebben gekocht van de Duivenaar.
Beslag
Volgens het politie-onderzoek heeft de man met deze handel een wederrechtelijk voordeel verkregen. De rechter-commissaris heeft derhalve toestemming gegeven om conservatoir beslag te leggen op de gehele woning en de vervoermiddelen; de rechter moet uiteindelijk oordelen of er inderdaad wederrechtelijk voordeel is verkregen. Tot die uitspraak kan de verdachte niet vrijelijk beschikken over zijn goederen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: Voorlichting@politieoverbetuwe.nl

Deel: ' Politie Rivierenland 19-jarige jongen schiet met luchtbuks '
Lees ook