/ Persberichten politie RivierenlandDonderdag 19 juli 2001* Dagoverzicht

Snelheidscontroles
GEMEENTE OVERBETUWE - Op 18 juli is er op verschillende plaatsen op zogenaamde tachtig-kilometerwegen in de unit Overbetuwe op snelheid gecontroleerd met de lasergun.


-Op de Drielse Rijndijk te Driel werden tussen 14.30 uur en 16.00 uur zes personen bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 129 kilometer per uur.


-In Homoet werd er tussen 12.15 uur en 13.00 uur gecontroleerd op de Homoetsestraat. Daar werden drie personen bekeurd. De hoogst gemeten snelheid daar was 108 kilometer per uur.


-Op de 2e Weteringsewal te Elst werden tussen 11.15 uur en 12.00 uur twee personen bekeurd. De hoogst gemeten snelheid daar was 103 kilometer per uur.

Winkeldiefstallen
ELST - Op 18 juli werd rond 17.30 uur een dertigjarige man uit Arnhem aangehouden op verdenking van diefstal van achttien tubes tandpasta uit een winkel aan het Europaplein in Elst. Hij werd aangesproken door medewerkers van de winkel en overgedragen aan de politie. In het verhoor gaf hij aan tussen 9 en 14 juli vaker in die winkel tubes tandpasta te hebben gestolen. Het gaat in totaal om ruim zeventig tubes. Hij verklaarde die tubes te verkopen om aan geld voor drugs te komen.

ELST - Op 18 juli werd rond 14.30 uur een veertienjarig meisje uit Andelst aangehouden op verdenking van diefstal van een flesje cosmetica uit een winkel in Elst. Ze liep naar buiten zonder af te rekenen. Het alarm ging af waarna het meisje door medewerkers werd aangehouden en overgedragen aan de politie.

* Politie-onderzoek naar mishandeling in Zevenaar nadert afronding
De politie in het district Rivierenland is bijna klaar met het onderzoek naar een mishandeling van een 35-jarige man uit Zevenaar op 29 juni rond 02.00 uur in het centrum van Zevenaar.

De man verklaarde dat hij werd mishandeld door een groep van vijf jongeren dat zich buiten op de Schoolstraat ophield, voor het café waar hij die avond verbleef. Hij vertelde dat hij in de auto zat en om voor hem onbekende reden klappen kreeg. Op straat werd hij naar eigen zeggen door de groep mishandeld; hij zou zijn geschopt en geslagen, onder andere met een paal die op straat lag. Door de klappen raakte hij buiten bewustzijn. Bovendien werd hij gewond in zijn gezicht.

Joyriding
Eén van de jongeren uit de groep had zijn auto gepakt en elders in Zevenaar geparkeerd. Een andere 18-jarige jongen zou hem eerder achterna hebben gezeten; hij vluchtte een andere kroeg in, waarna zijn belager met zijn vuist de ruit van dit café zou hebben ingeslagen. Deze jongen werd diezelfde nacht nog aangehouden; hij zou volgens omstanders de man hebben mishandeld. Tijdens de verhoren heeft hij een bekennende verklaring afgelegd. Maar hij verklaarde dat hij eerst een duw kreeg van het slachtoffer uit woede over de joyriding met zijn auto.
In verband met de joyriding werd -ook al op 29 juni- een 33-jarige man uit Zevenaar aangehouden. Deze bekende direct.

Personen gehoord
De politie heeft in het onderzoek deze maand nog meerdere personen gesproken, die tot het genoemde groepje behoorden alsmede diverse getuigen. Zij verklaarden dat er een vechtpartij was tussen de genoemde achttienjarige jongen en het slachtoffer en ze bevestigden het verhaal over de joyriding. Ontkend werd dat meerdere personen zich schuldig maakten aan openlijke geweldpleging. Ook bevestigden ze niet het verhaal dat er met een paal was geslagen.

De politie zal nog enkele personen horen en sluit het onderzoek dan af. De verklaringen worden gevoegd in een proces-verbaal dat naar het openbaar ministerie zal worden gestuurd.

* Controle zwaar vervoer in Rijnwaarden

De politie in het district Rivierenland heeft op 19 april van 09.00 uur tot 12.00 uur een controle gehouden op te zwaar beladen vrachtauto's die afkomstig waren uit de gemeente Rijnwaarden.

De controle - die regelmatig herhaald zal worden - werd gehouden naar aanleiding van klachten van inwoners van de gemeente Rijnwaarden; de wegen raakten beschadigd en bovendien viel er nog wel eens lading op de straat.
De vrachtwagens werden door de politie geleid naar en gewogen op het Hengelder in Zevenaar. De vrachtauto's vervoerden zand, grond en stenen. Er werden twaalf combinaties gecontroleerd, waarvan bij drie vrachtauto's overbelading werd geconstateerd. Twee vrachtwagens hadden vijftien procent meer lading dan toegestaan en één had twaalf procent te veel geladen.

In totaal werd voor 2850 gulden aan boetes uitgedeeld.

Aan de actie deden acht medewerkers van de politie Rivierenland alsmede twee medewerkers van de regionale Verkeersongevallendienst.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: Voorlichting@politieoverbetuwe.nl

Deel: ' Politie Rivierenland snelheidscontroles '
Lees ook