Persberichten politie RivierenlandDonderdag 9 augustus 2001* Dagoverzicht

Meeste voertuigen rijden te snel in dertig kilometerzones
Naar aanleiding van signalen uit de wijk dat in de regel te hard wordt gereden op de Willem de Zwijgerlaan en de Mozartlaan (beide zijn zogenaamde dertig-kilometerzones), heeft de politie op 8 augustus een snelheidsmeting gedaan, om vermoedens uit de wijk te vergelijken met `hardere' gegevens. Conclusie: in de regel rijden automobilisten te hard. Dit is aanleiding voor de politie om gerichtere controles uit te voeren. De gegevens zullen worden overlegd aan de gemeente.

Met het radarvoertuig werd op 8 augustus van 10.00 uur tot 11.00 uur gecontroleerd op de Willem de Zwijgerlaan, alwaar maximaal dertig kilometer per uur mag worden gereden. Van de ongeveer honderd gecontroleerde voertuigen reed tachtig procent te snel. Hoewel het geen snelheidscontrole in de gebruikelijk zin des woords was, zijn enkelen die harder reden dan vijftig kilometer per uur toch geverbaliseerd.

Van 11.00 uur tot 11.45 uur werd een vergelijkbare meting gedaan op de Mozartlaan; zestig procent van de voertuigen die passeerde, reed te hard. Ook hier krijgen de grootste snelheidsduivels een acceptgiro thuisgestuurd. De snelste reed 61 kilometer per uur.

Snelheidscontrole
ZEVENAAR - De politie heeft op 8 augustus van 10.20 uur tot 11.50 uur een snelheidscontrole met de lasergun gehouden op de Vondellaan in Zevenaar. Tweehonderd auto's passeerden; daarvan reden er elf te snel. De snelste reed 74 kilometer per uur, terwijl vijftig is toegestaan.

Met alcohol achter het stuur
ZEVENAAR - Op 9 augustus rond 02.50 uur is een negentienjarige inwoner van Zevenaar aangehouden. Tijdens een routinecontrole vermoedden politie-ambtenaren dat de bestuurder alcohol had genuttigd. Onderzoek bevestigde dit: 0,75 promille. De man kreeg een proces-verbaal alsmede een rijverbod van twee uur.

Insluiping
ELST - Op 8 augustus is rond 20.30 uur is in een woning in Driel sprake geweest van een insluiping. De 92-jarige bewoner zat tv te kijken toen hij zag dat er een deur dicht zat die hij zelf niet dicht had gedaan. In de keuken trof hij een aantal (vijf of zes) vrouwen aan, terwijl er ook een vrouw van boven kwam. De inwoner heeft alarm geslagen en geschreeuwd waarna de vrouwen de woning verlieten. De bewoner mist vooralsnog niets uit zijn woning.

Het signalement van de vrouwen: allen tussen de 20 en 25 jaar oud, licht getinte huidskleur en zwart haar.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: Voorlichting@politieoverbetuwe.nl

Deel: ' Politie Rivierenland veel snelrijders in 30 kilometerzones '
Lees ook