Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-07-2001

Politieberichten district Binnensticht, 09.40 uur
Snelheidscontrole

GROENEKAN Op de Koningin Wilhelminaweg werd woensdagmorgen door de politie een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen negen uur en half twaalf werden 818 voertuigen gemeten. In totaal kregen 142 bestuurders een bekeuring voor te hard rijden. Op de Koningin Wilhelminaweg geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u.

Rijden onder invloed

HOLLANDSCHE RADING Op de Charles Weddepohlaan vond woensdagavond een aanrijding plaats waarbij vier autos werden beschadigd.

Omstreeks kwart voor negen trof de politie de auto op de Charles Weddepohlaan aan. De bestuurder was nergens meer te vinden. De man had bij de aanrijding vier geparkeerde voertuigen geraakt en was tot stilstand gekomen in een tuin.

Aan de hand van het kenteken werd de 57-jarige bestuurder uit Hollandsche Rading in zijn woning aangehouden. Hij was onder invloed van alcohol. Op het bureau blies hij 565 ug/l hetgeen betekent dat hij
1,4 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van zes uur en een boete van 900,= werd hij naar huis gestuurd.

Aanrijding onder invloed

LAGE VUURSCHE Op de Karnemelksweg vond woensdagavond een aanrijding plaats waarbij een vrouw onder invloed tegen een geparkeerd voertuig aanreed.

Omstreeks kwart over zeven trof de politie de 30-jarige vrouw uit Utrecht aan. Zij verklaarde dat zij in een geleende auto reed en een fout had gemaakt. De vrouw had het voertuig in drive gezet in plaats van in neutraal. Hierdoor was de auto naar voren geschoten en tegen een ander voertuig gebotst.

Tijden het gesprek met de Utrechtse roken de agenten dat de vrouw gedronken had. Na een eerste blaastest bleek dat zij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de Utrechtse 1,25 promille alcohol in haar lichaam had. Met een rijverbod van vijf uur en een boete van 900,= werd zij naar huis gestuurd.

Deel: ' Politie Utrecht, Binnensticht rijden onder invloed '
Lees ook