Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-07-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 08.40 uur
Verkeerscontroles

AMERSFOORT De politie controleerde woensdagmorgen het verkeer op de Utrechtseweg. Tussen half acht en half negen werden dertig voertuigen gecontroleerd. Zes mensen kregen een bekeuring van negentig gulden voor het niet dragen van de autogordel, twee autos bleken niet meer apk-gekeurd en twee bestuurders konden geen rijbewijs tonen. Voor alle overtredingen werd een proces-verbaal geschreven.

Tussen twee en vier uur s middags controleerden collegas op de Ringweg Randenbroek. 32 Mensen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Een brommerbestuurder droeg geen helm en ontving hiervoor een bon.

Muur tegen man geblazen

WOUDENBERG Een windstoot blies woensdagmiddag rond drie uur een muur om, tegen een 21-jarige inwoner van Monster aan.

Drie mannen waren op de Slappendel bezig met werkzaamheden aan een kas, toen een onweersbui met erg harde wind overtrok. De wind blies een muur omver, tegen het slachtoffer aan. Hierdoor kwam de man klem te zitten. Zijn collegas bevrijdden hem. Hij is met pijn in zijn rug en enkel met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Te veel op

AMERSFOORT Na een bezoek aan een feestje, waarbij flink alcohol werd gedronken, raakte een 26-jarige inwoonster van Hoogland met haar auto van de weg en kwam terecht in een droge sloot.

De vrouw was donderdagmorgen rond half zes bij de afrit Leusden-Zuid van de A28 van de weg geraakt. Toen agenten bij de auto kwamen, was de bestuurster al uit haar auto gestapt. Zij blies liefst twee promille alcohol (vier keer de toegestane hoeveelheid). De vrouw is haar rijbewijs kwijt en moet zich voor de rechter verantwoorden.

Gewond na aanrijding

AMERSFOORT Bij een botsing tussen een vrachtauto en een personenauto raakte een inzittende van deze laatste auto gewond.

De aanrijding gebeurde woensdagmiddag rond kwart over één. Op de kruising Hogeweg-Koedijkerweg verleende de bestuurder van de vrachtauto, een 54-jarige Amersfoorter, geen voorrang aan de personenauto. De man sloeg linksaf de Koedijkerweg op en verleende de hem tegemoetkomende personenauto geen vrije doorgang.

Een twintigjarige vrouw uit Nijkerk, inzittende van de personenauto, raakte door de aanrijding met haar onderbeen bekneld, maar kon zelf loskomen. Zij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en liep vermoedelijk verwondingen op aan haar enkel.

De bestuurder van de vrachtwagen krijgt een proces-verbaal.

Deel: ' Politie Utrecht, Eemland zuid verkeerscontroles '
Lees ook