Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-07-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 09.50 uur
Snelheidscontrole

VEENENDAAL De politie hield woensdag snelheidscontroles op de Buurtlaan-Oost. s Morgens controleerde de politie tussen tien en twaalf uur. Van de 614 gecontroleerde voertuigen overtraden 73 de snelheidslimiet van 50 km/u. De snelste reed 75 km/u. Tussen half negen en half tien in de avond werd de snelheid van 169 voertuigen gemeten. 49 Van hen reden sneller dan de toegestane 50 km/u. De snelste passeerde het controlepunt met 83 km/u. Overigens ontvingen ook achttien mensen een bon van negentig gulden voor het niet dragen van de autogordel.

Te veel op

VEENENDAAL Op de Tinneweide controleerde de politie donderdagmorgen rond kwart voor één een 35-jarige automobilist uit Veenendaal op alcoholgebruik. De man blies 1,1 promille, ruim het dubbele van de toegestane hoeveelheid. Proces-verbaal wordt tegen de man opgemaakt. Het was niet de eerste keer dat de man werd gesnapt terwijl hij met te veel alcohol op reed.

Een 39-jarige Veenendaler werd donderdagmorgen rond half drie op de Prins Bernhardlaan gecontroleerd op alcoholgebruik. Hij bestuurde zijn auto met 1,1 promille alcohol. Hij kreeg een boete van 900 gulden en een rijverbod van vier uur.

Oproep getuige(n)

WIJK BIJ DUURSTEDE Op maandag 9 juli waren twee meisjes aan het spelen in het Kasteelpark. Omstreeks kwart voor twee kwamen twee jongens op hun fiets het park inrijden. Eén van de jongens pakte zonder enige aanleiding één van de meisjes (een 8-jarig meisje uit Wijk bij duurstede) vast en trok haar naar de waterkant.

De jongen gaf aan dat hij haar in het water wilde gooien. Het meisje verzette zich hevig De tweede jongen gaf aan dat hij moest ophouden. Hierna stopte de jongen en het meisje zag kans hard weg te lopen.

De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van district Heuvelrug, tel.: 0900 88 44.

Deel: ' Politie Utrecht, Heuvelrug snelheidscontroles '
Lees ook