Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-08-2001

Politieberichten district Lekstroom, 10.10 uur
Automobilist rijdt tegen verkeerspaal

NIEUWEGEIN Op woensdag 8 augustus is een automobilist tegen een verkeerspaal gereden en daarbij gewond geraakt.

Rond kwart voor negen in de ochtend reed een 31-jarige man uit Nieuwegein over de A.C. Verhoefweg, komende uit de richting van Utrecht en gaande in de richting van het centrum van Nieuwegein. Hij sorteerde rechts voor om richting de Batauweg te rijden, vermoedelijk bedacht hij zich op het laatste moment en besloot kennelijk om toch rechtdoor te rijden richting het centrum. Hierdoor botste hij op een ANWB-paal en raakte in de auto bekneld.

De brandweer kwam met twee voertuigen ter plaatse en heeft de man uit de auto moeten bevrijden. Hij is met been- en hoofdletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen.

Aanrijding door automobilist onder invloed

HOUTEN Op woensdag 8 augustus is een automobilist na een aanrijding, voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond zes uur in de middag stond een 27-jarige automobilist uit Houten op de Rondweg ter hoogte van de kruising met De Hoeve te wachten voor het rode verkeerslicht. Achter hem stond een 40-jarige automobiliste, eveneens uit Houten. Een 41-jarige Houtense automobilist botste op de achterzijde van de auto van de 40-jarige automobiliste. Die werd door de kracht van de aanrijding op zijn 27-jarige voorligger gedrukt.

Bij het opnemen van de aanrijding bemerkten politiemensen dat de 41-jarige man naar alcohol rook. Uit de blaasproef bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 760 ug/l (1,90 promille), bijna vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Aanrijding tussen brom- en snorfietser

HOUTEN Op woensdag 8 augustus heeft een aanrijding tussen een brom- en een snorfietser plaatsgevonden, beiden raakten gewond.

Rond half twaalf in de avond reed een 18-jarig meisje uit Houten met haar bromfiets over het Wernaarspad in de richting van de Odijkseweg. Op de kruising met de Odijkseweg verleende zij geen voorrang aan een voor haar van rechts komende 18-jarige snorfietser uit Houten. Een aanrijding was het gevolg, waarbij beiden ten val kwamen. Allebei hadden zij een passagier achterop. Die raakten niet gewond. Beide bestuurders zijn per ambulance overgebracht naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. Het meisje klaagde over pijn in haar rug, de jongen had vermoedelijk een gebroken pols.

Deel: ' Politie Utrecht, Lekstroom bestuurder rijdt tegen paal '
Lees ook