Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-09-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.10 uur
Verkeerscontrole

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie van het district Utrecht noord in samenwerking met de ANWB, de Douane, de Belastingdienst, het scooterteam, 3VO en verschillende specialistische politieafdelingen een grote verkeerscontrole uitgevoerd.

In totaal werden 200 autos en 63 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Bij de gecontroleerde autos werden 107 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het rijden zonder rijbewijs, het onverzekerd rijden en diverse technische gebreken. Bestuurders konden bij de aanwezige ANWB kleine reparaties laten uitvoeren om zo alsnog de bekeuring te ontlopen.

De belastingdienst controleerde in totaal 600 voertuigen. Hierbij viel het op dat een aantal voertuigen met een illegale gastank reed. Hiervoor krijgen de bestuurders een naheffing van 3200,=.

Bij 63 gecontroleerde brom- en snorfietsers werden 75 bekeuringen uitgeschreven. Twee bromfietsen werden in beslag genomen. De bekeuringen werden gegeven voor het niet dragen van de helm, het voeren van een verkeerd verzekeringsplaatje, een te hoge constructiesnelheid en het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat.

Tijdens de controle werden tien mensen aangehouden voor onder andere het rijden onder invloed, belediging en het opgeven van een valse naam. Vijf personen werden aangehouden in verband met de Wet Wapens en Munitie. Tevens trof de politie twee personen aan die gesignaleerd stonden.

Drie vrouwen aangehouden voor winkeldiefstal

UTRECHT Bij een winkel aan de Lange Elisabethstraat vond donderdagmiddag een winkeldiefstal plaats waarbij drie vrouwen werden aangehouden.

Omstreeks kwart voor vijf kreeg de politie een melding dat personeel samen met de bewakingsdienst drie vrouwen had aangehouden op de Oudegracht. De vrouwen hadden even daarvoor in een kledingwinkel aan de Lange Elisabethstraat een aantal kledingstukken meegenomen zonder deze af te rekenen.

Na een korte achtervolging kon het personeel in samenwerking met de beveiliging de drie vrouwen aanhouden en overdragen aan de politie.

Steekpartij

UTRECHT Op de Beneluxlaan vond donderdagmiddag een steekpartijplaats waarbij een 17-jarige jongen gewond raakte.

Rond half één stond het 17-jarige slachtoffer uit Utrecht naast een 30-jarige man in een rolstoel. Plotseling stak de man in de rolstoel zonder enige aanleiding in op de jongen. Tot twee maal toe werd het slachtoffer geraakt.

De inmiddels gearriveerde politie ontdekte op de zitting van de rolstoel onder een jas het mes. De 30-jarige man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Het slachtoffer kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.

Deel: ' Politie Utrecht noord houdt grootschalige verkeerscontrole '
Lees ook