Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-07-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.45 uur
Inbreker aangehouden

WOERDEN Op donderdag 19 juli is een inbreker aangehouden.

Rond half elf in de ochtend kreeg de politie de melding dat er zojuist was ingebroken in een camper die aan de Utrechtsestraatweg stond. De politiemensen stelden aan de hand van het signalement een onderzoek in de omgeving in. Even later werd gemeld dat een man die voldeed aan hetzelfde signalement had gepoogd in te breken in een woning aan Fort Oranje. Hij had een raam vernield en toen hij deze vervolgens van de grendels wilde halen, werd hij betrapt door de bewoner en vluchtte.

Op aanwijzen van een getuige zagen de politiemensen de verdachte op straat lopen. Hij ging er nog vandoor, maar kon in de achtertuin van een woning aan Fort Oranje worden aangehouden. De man, 36 jaar oud en afkomstig uit Den Haag, werd overgebracht naar het politiebureau.

De verdachte had goederen bij zich die waren gestolen uit de camper en uit een auto die op Fort Oranje bleek te zijn opengebroken (Radio/CD-speler en CD`s). Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Zwaaiende fietser

MAARSSEN Op donderdag 19 juli is een zwaaiende fietser door een bromfietser aangereden.

Rond half zes in de middag reed een 18-jarige fietser uit Maarssen over het fietspad van de Zuilense Ring in de richting van Utrecht. Achter hem reed een 43-jarige bromfietser uit Maarssen. Toen de fietser een bekende zag, zwaaide hij zeer enthousiast waardoor hij iets naar links stuurde. Op dat moment werd hij juist ingehaald door de bromfietser. Hij kon de fietser niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. Beiden kwamen ten val.

De bromfietser liep schaafwonden aan beide handen en een mogelijk gebroken vinger op. Hij is ter plaatse door het personeel van een ambulance behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. De fietser liep geen letsel op.

Ruiter komt ten val

MAARSSEN Op donderdag 19 juli is een vrouwelijke ruiter met haar paard ten val gekomen.

Rond half acht in de avond reed een 31-jarige vrouw uit Maarssen met haar paard in een manege aan de Oostwaard. Net voordat zij een hindernis wilde nemen, struikelde het paard, viel de ruiter eraf en viel het paard vervolgens boven op haar. Toen het paard opstond, trapte het dier met een van zijn achterbenen tegen het hoofd van de ruiter. Gelukkig droeg zij een helm. Die liep door de trap een flinke beschadiging op.

Het slachtoffer is even buiten kennis geweest en is voor nader onderzoek per ambulance naar het UMC in Utrecht vervoerd.

`Doe nuchter, rij alcoholvrij`

KOCKENGEN / VREELAND Op donderdag 19 juli heeft de politie in het kader van de campagne `Doe nuchter, rij alcoholvrij` op meerdere plaatsen alcoholcontroles gehouden.

In de avonduren werd tussen kwart over zeven en acht uur op de Provinciale Weg N401 in Kockengen gecontroleerd. Alle 66 bestuurders die een blaastest moesten afleggen, bliezen een `P` (Pass), hetgeen betekende dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Van half negen tot kwart over negen in de avond werd gecontroleerd op de N201 in Vreeland. Hier moesten 48 bestuurders een blaastest afleggen. Geen van hen had (teveel) gedronken.

Deel: ' Politie Utrecht, Rijn & Venen inbreker aangehouden '
Lees ook