Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-07-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.15 uur
Ongeval met letsel

OUDEWATER Een 30-jarige inwoonster van Haastrecht is woensdagochtend bij een aanrijding op de provinciale weg Willeskop ernstig gewond geraakt. De automobiliste kwam door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht en kwam daarbij frontaal in botsing met een daar rijdende vrachtwagen met oplegger.

De auto van de vrouw kwam in de berm tot stilstand. De vrachtauto reed een weiland in en kwam daar tegen een boom tot stilstand. De vrouw raakte bij de aanrijding bekneld, zij moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. Ze is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Utrecht. Als gevolg van de aanrijding is de weg enige tijd afgesloten geweest.

Schapen in de sloot

WILNIS Doordat kleding van de bestuurder vast kwam te zitten rond het stuur is woensdagmiddag een tractor met aanhangwagen, geladen met schapen, in de sloot terecht gekomen.

De bestuurder, een 46-jarige inwoner van Wilnis reed over de Wilnisse Zuwe toen loshangende kleding om de greep van het stuur verstrikt raakte en hij ineens naar rechts stuurde. De combinatie belandde in de naast de weg gelegen sloot. Door een passerende graafmachine is eerst de aanhangwagen uit de sloot gehaald en werden de schapen weer op het droge gezet. Daarna is ook de tractor weer op het droge gehaald.

Onder invloed

ABCOUDE De politie trof in de nacht van woensdag op donderdag aan de Parallelweg in Abcoude een automobilist aan die in zijn auto lag. De man lag met zijn hoofd op het stuur waardoor constant de claxon afging. Een passerende automobilist had de politie gewaarschuwd die ter plaatse ging.

Toen de politie op onderzoek uitging bleek de man, een 33-jarige inwoner van Amstelveen, zeer diep in slaap te zijn. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat de man een alcoholpromillage van 1.85 te hebben. Het rijbewijs van de man bleek niet geldig, dat is ingenomen.

Zonder helm

MAARSSEN Tegen een 17-jarige inwoner van Maarssen en 16-jarige plaatsgenoot is woensdag proces verbaal opgemaakt wegens het rijden op een bromfiets zonder helm. Een surveillerende motoragent kwam het tweetal tegen op het Zebraspoor waar ze een stopteken negeerden. De bestuurder reed om de motoragent heen en vervolgende zijn weg. Na een korte achtervolging kon de bromfiets klem worden gereden

Deel: ' Politie Utrecht, Rijn & Venen ongeval met letsel '
Lees ook