Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-07-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.00 uur
Rijden onder invloed

UTRECHT Tijdens een controle op het Zandpad hield de politie maandagmorgen een 35-jarige man uit Utrecht staande.

Omstreeks half tien werd de man gecontroleerd. Hij reed in een voertuig dat niet verzekerd was. Tevens roken agenten dat hij gedronken had. Na een eerste blaastest bleek dat de Utrechter te veel had gedronken had om een voertuig te besturen.

Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 0,95 promille alcohol in zijn lichaam had. Dit is bijna twee maal de toegestane hoeveelheid. Met een boete van 700,= en een rijverbod van drie uur werd hij naar huis gestuurd.

Inbrekers aangehouden

VLEUTEN Maandagmorgen kreeg de politie een melding van een inbraak in een bedrijfspand aan de Albert Schweitzerlaan.

Een medewerker van het bedrijf had de politie gebeld omdat hij vermoedde dat er nog inbrekers in het pand aanwezig waren. Ter plaatse doorzocht de politie het bedrijf maar trof geen inbrekers meer aan.

Een half uur later werd de politie weer gebeld. De medewerker zag naast het pand een auto staan met een aantal mannen erin. Een van de mannen was de bosjes aan het doorzoeken. Op weg naar het bedrijf zagen agenten de auto op de Utrechtseweg rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en het voertuig werd aan de kant gezet.

De mannen voldeden aan het opgegeven signalement. Alle mannen een 16- en 19-jarige man uit Utrecht en een 20- en 21-jarige man uit De Bilt- werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. In de auto werden diverse goederen en inbrekerswerktuig aangetroffen.

Brand

UTRECHT Een getuige belde in de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 juli naar de politie en meldde dat er rook uit een pand aan de Reactorweg kwam. Even later belde een tweede getuige om te vertellen dat er een pand in de brand stond aan de Reactorweg.

Omstreeks tien voor half drie was de politie ter plaatse en zag dat er inmiddels grote vlammen uit het pand kwamen. De inmiddels gearriveerde brandweer begon met blussen. Getuigen gaven aan dat het een kraakpand was en dat zich in het pand nog een aantal huisdieren bevond.

De dierenambulance heeft zorg gedragen voor de aanwezige dieren. Een vrouw raakte licht gewond aan haar gezicht. De brandweer heeft drie uur nodig gehad om de brand onder controle te krijgen. Tijdens de bluswerkzaamheden heeft de politie de Reactorweg en de Atoomweg afgesloten voor het verkeer.

Deel: ' Politie Utrecht, Stad rijden onder invloed '
Lees ook