Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-08-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.30 uur
Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Woensdagmiddag rond vier uur vond op de Australiëlaan een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 27-jarige Utrechter reed over de Australiëbaan en wilde linksaf gaan de Vrieslantlaan op. Hierbij verleende hij geen voorrang aan het tegemoet komend verkeer dat rechtdoor ging en ontstond een aanrijding met een 22-jarige automobilist uit Zeist. Zijn passagier, een 20-jarige vrouw uit Zeist, had door de aanrijding last gekregen van haar buik. De vrouw was zes maanden zwanger en is voor controle overgebracht naar het Ouderijn ziekenhuis.

Vals geld

UTRECHT Woensdagmiddag rond twaalf uur kreeg de wijkagent de melding dat een vrouw vals geld uitgaf op de markt op het Vredenburg. Doordat een duidelijk signalement werd opgegeven kon de politie de vrouw, 29 jaar uit Utrecht, aanhouden. Op het bureau bleek zij acht valse briefjes van vijftig gulden in haar bezit te hebben. In overleg met de officier van justitie en de rechter-commissaris is haar woning doorzocht. Hier werd geen vals geld aangetroffen. De politie onderzoekt de herkomst van dit valse geld. De vrouw is in verzekering gesteld.

Snelheidscontrole

UTRECHT Woensdagmiddag heeft de politie tussen kwart over twee en kwart over vier een snelheidscontrole uitgevoerd op de Rubenslaan. Hier geldt een maximaal toegestane snelheid van 50 km/h. In totaal passeerden 833 automobilisten het meetpunt. 167 Bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten overtreding was 100 km/h. Alle overtreders zullen thuis een acceptgiro ontvangen.

Deel: ' Politie Utrecht, Stad verkeergsongeval met letsel '
Lees ook