Politie Gelderland-Midden

Barneveld, 17 juli 2002

Politie valt horecapand
in Barneveld binnen

Politiemensen in de unit Noord (Barneveld) hebben op woensdag 17 juli aan het einde van de middag een inval gedaan in een horecagelegenheid aan de Nieuwstraat in Barneveld. Daarbij zijn 7 verdachten aangehouden, in leeftijd variërend van 19 tot 43 jaar. De verdachten zijn afkomstig uit Barneveld (3), Voorthuizen, Ede, Putten en Lelystad. In het pand en een in de nabijheid geparkeerde personenauto is een handelsvoorraad (enkele grammen) softdrugs in beslag genomen. De auto is in beslag genomen.

Tot de inval werd in overleg met en met toestemming van Justitie overgegaan, nadat buurtbewoners klaagden over de kennelijke handel in verdovende middelen vanuit het pand. Een naar de klachten ingesteld onderzoek bevestigde de signalen over de handel.

Bestuurlijke maatregel
De gemeente Barneveld heeft besloten een bestuurlijke maatregel tegen de horecagelegenheid te treffen. Het pand moet voor 6 maanden worden gesloten. Informatie over de achtergronden van een dergelijke maatregel wordt gegeven door de afdeling voorlichting van de gemeente.


- - -

NOOT voor de redactie:
In verband met de verhuizing van het bureau in Nijkerk morgen zal ik op 18 juli niet op kantoor aanwezig zijn. Telefonisch zal ik (tussen de bedrijven door) wel bereikbaar zijn op het gebruikelijke nummer.

Harry Munniksma
0318 - 688221

Deel: ' Politie valt horecapand in Barneveld binnen '
Lees ook