Politie Gelderland-Midden

Wageningen, onderzoek fraude gestolen cheques
Publicatiedatum: 20-02-2003

De recherche van de unit Zuid (Wageningen) doet onderzoek naar verschillende pogingen tot oplichting. Aanleiding voor dit onderzoek vormt de aanhouding van een 25-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij wilde op vrijdag 24 januari in het postkantoor in Wageningen cheques verzilveren, die van diefstal afkomstig bleken te zijn.

Inmiddels heeft onderzoek uitgewezen dat de vrouw een vermoedelijk vervalst paspoort heeft. Daarmee zou ze eerder in Woerden, Houten en Zwijndrecht geweest zijn om cheques te verzilveren. Ook zijn soortgelijke feiten bekend geworden in Dordrecht en Nijmegen. Zelf verklaart de vrouw zo'n 10 tot 12 keer op deze manier fraude gepleegd te hebben.

Diefstal
De cheques die verzilverd hadden moeten worden zijn afkomstig van een diefstal van een portefeuille op Schiphol op 22 januari jongstleden en een woninginbraak in Amstelveen tussen 6 en 7 december vorig jaar. Overigens geeft de vrouw aan de cheques aangeboden te hebben gekregen van een haar onbekende man in Amsterdam. Het onderzoek wordt voortgezet, de vrouw zit in voorlopige hechtenis.

voor nadere informatie:
buro Communicatie
Politiedistrict West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318-688221

---

Deel: ' Politie Wageningen onderzoekt fraude met gestolen cheques '
Lees ook