Gemeente Waterland


De politie Waterland wordt steeds vaker geconfronteerd met aangiftes van diefstal uit autos. In de meeste gevallen wordt door het inslaan van een ruit de auto opengebroken. Ook andere werkwijzen komen voor. Hierbij hebben de dieven het vooral gemunt op in de auto achtergelaten autoradios, cds en andere waardevolle goederen. Het is gebleken dat in de meeste gevallen de eigenaren van de voertuigen niet de gewenste maatregelen hebben genomen. Zo worden de verwijderbare fronten van autoradios niet meegenomen en liggen cds en andere waardevolle spullen open en bloot in de auto. Op deze wijze wordt het de dief natuurlijk wel gemakkelijk gemaakt om zijn keuze te maken en zijn slag te slaan.

De politie adviseert u dringend alle waardevolle spullen bij het verlaten van het voertuig mee te nemen en niet in het voertuig achter te laten. Daarnaast vraagt de politie uw medewerking.

Ziet u iets verdachts of vertrouwt u het gewoon niet, bel dan direct 0900-8844 en meldt uw bevindingen. Op die manier kunnen we samen de criminaliteit te lijf gaan.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politie Waterland waarschuwt voor diefstal uit auto's '
Lees ook