Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-06-2002
Schietpartij met dodelijke afloop
Vrouw doodgeschoten voor discotheek.

Vrouw (29) overlijdt aan verwondingen.

Vóór `Discotheek 151` aan de Oudegracht in Utrecht vond op zaterdagmorgen 20 april 2002, rond 06.30 uur, een schietpartij plaats. De 29-jarige Sandra Drachter uit Zeist overleed in het ziekenhuis na een week aan haar verwondingen. Een man raakte zwaargewond. Vrouw (29) overlijdt aan verwondingen.

Schietpartij.

Om 03.00 uur vertrokken Sandra, een vriendin en 2 vrienden vanuit Zeist naar `Discotheek 151` (voorheen Dino`s, De Swing en De Atlas) onderaan de werf van de Oudegracht in Utrecht. Mogelijk zijn zij daar betrokken geraakt bij een ruzie die binnen ontstond. Waar de ruzie over ging en hoe het precies zat is onduidelijk, maar de portiers zetten 2 mannen uit de discotheek. Toen de 4 vrienden de discotheek rond 06.30 uur verlieten, werden ze vrijwel meteen beschoten. Als eerste werd een man getroffen. Sandra probeerde te vluchten, maar werd ook geraakt. De 2 daders hebben Sandra en de man waarschijnlijk boven aan de Oudegracht staan opwachten. Na de schietpartij zijn de daders de Hekelsteeg in gevlucht. Dat is de steeg naast het Kruidvat.

Wachten.
Als de daders dezelfde zijn die uit de discotheek zijn gezet, hebben ze mogelijk tussen 05.00-06.30 uur op de Oudegracht staan wachten, met nog een aantal personen.
Signalement één van de daders.

man van Marokkaanse afkomst;

20-25 jaar oud;


1.70-1.80 meter lang;


normaal postuur en

kort zwart haar;

droeg een kaki/lichtbeige jas tot op de heupen en

een donkerblauwe spijkerbroek.

Verdachte.
Er zit 1 verdachte vast. De man heeft zich bij de politie gemeld en zei bij de schietpartij betrokken te zijn.
Mogelijke getuigen.
Op bewakingsbeelden van het centrum Utrecht is een aantal mogelijke getuigen te zien:

Vlak na de schietpartij rent een Marokkaanse man via de Donkerstraat de Mariaplaats op en verdwijnt in de richting van het busstation en Hoog Catharijne. De man heeft lang zwart haar en lichte kleding. Hij kan mededader zijn òf een belangrijke getuige.

Eén minuut na de melding van de schietpartij reed er op de Ganzenmarkt (achter het stadhuis en vlakbij de Oudegracht) een auto weg. Het was een 2-deurs lichtkleurige, blauwe, oud model Ford Escort met een sunroof in het dak. De spiegels waren zwart en in de hoedenplank zitten speakers.

Rond 06.20 uur, stonden 2 meisjes in de portiek van de Hema. Zij werden door één of twee mannen aangesproken/lastiggevallen. Het ene meisje is blond en de ander heeft donker haar en droeg een lichte jas.

De politie vraagt.

Wie (her)kent één van daders of de getuigen aan de hand van de gegeven signalementen of weet om wie het gaat?

Wie is in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 april 2002 getuige geweest van de ruzie in `Discotheek 151` aan de Oudegracht in Utrecht of van de schietpartij zelf?

Wie heeft in algemene zin meer informatie over dit misdrijf en heeft daarover nog niet met de politie gesproken?
Reacties zijn welkom bij de Politie Regio Utrecht, tel. 0900-8844.

Deel: ' Politie zoekt dader schietpartij met dodelijke afloop Utrecht '
Lees ook