Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-06-2002
Persberichen districen Utrecht stad, 09.05 uur

Doorrijden na aanrijding

UTRECHT- Zondagavond hield de politie een 22-jarige man uit Utrecht aan nadat hij was doorgereden na een aanrijding.

De 22-jarige automobilist reed omstreeks 18.15 uur met hoge snelheid vanuit de richting van de Rio Brancodreef over het Pascalplein. Hij verleende hierbij een 33-jarige automobiliste uit Utrecht geen voorrang, wat een aanrijding tot gevolg had. Door de aanrijding raakte de 33-jarige vrouw in een spin en kwam tot stilstand tegen een paal. Ze is voor nekletsel behandeld in het ziekenhuis. De 22-jarige automobilist reed na de aanrijding door. Hij is later door de politie in zijn woning aangehouden. Op het bureau werd proces- verbaal opgemaakt.

Schietpartij Oudegracht in Opsporing Verzocht

UTRECHT Maandag 3 juni besteed het programma Opsporing Verzocht aandacht aan de schietpartij op de Oudegracht van 20 april 2002.

Zaterdagavond 20 april vond bij een horecagelegenheid aan de Oudegracht een schietpartij plaats waarbij twee slachtoffers ernstig gewond raakte. Op donderdag 25 april overleed één van de slachtoffers een 29-jarige vrouw uit Zeist aan haar verwondingen.

In de uitzending zal een reconstructie te zien zijn van het schietincident. Tevens worden getuige(n) opgeroepen contact op te nemen met de politie als zij informatie relevante informatie hebben.

Aanrijding Bernadottelaan

UTRECHT- Zondagavond werd een 29-jarige man uit De Meern aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een ongeluk veroorzaakte.

De 29-jarige man wilde op de Bernadottelaan achteruit een parkeervak uitrijden. Zijn zicht werd belemmerd door een geparkeerd busje. Op dat moment kwam een 22-jarige automobilist uit Utrecht langsrijden, die uitweek naar rechts waardoor hij tegen een geparkeerde auto botste, welke vervolgens tegen een boom tot stilstand kwam. De auto van de 22-jarige man is weggetakeld. Uit een blaastest bleek dat de 29-jarige automobilist alcohol had gedronken, waarop hij werd aangehouden. Op het bureau bleek uit een ademanalyse dat hij een alcoholpromillage in zijn lichaam had van 0.80, terwijl 0.50 is toegestaan. Met een rijverbod van 2 uur, een boete van 190 euro en een proces-verbaal mocht hij het bureau verlaten.

Verkeersongeval

UTRECHT- De politie hield zondagmiddag een 45-jarige man uit Utrecht aan in een winkel aan de Van Rensselaerlaan.

Om 15.50 uur had de man een stoel uit de winkel ontvreemd en was de kassa voorbij gegaan zonder te betalen. Hierna probeerde hij de stoel met een bon bij de klantenservice te ruilen. Hierbij werd hij door het winkelpersoneel aangehouden, waarna de 45-jarige man werd overgedragen aan de politie. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Heling
UTRECHT- De politie hield zondagmorgen een 40-jarige man uit Utrecht aan op verdenking van heling.

Om 10.10 uur zagen politiemensen de man lopen op de Dakenburgstraat met een aantal tassen. De man was een bekende van de politie, waarop de agenten hem vroegen de tassen open te maken. In de tassen bleken een aantal goederen te zitten die vermoedelijk afkomstig zijn van een gepleegde woninginbraak op de Lauwerecht in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 juni. De 40-jarige man is op het bureau ingesloten voor verhoor en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Deel: ' Politieberichen districen Utrecht stad, 09.05 uur '
Lees ook