Politie Amsterdam-Amstelland

Laborant slaapt, keuken in brand
02-07-2002. Gisteravond stond de keuken van een 40-jarige bewoner uit de John Franklinstraat in brand. Toen de brand geblust was en de politie binnen ging kijken, troffen zij daar een merkwaardige oven aan. De bewoner had van bakstenen zelf een oventje gebouwd en middels een gasleiding van het fornuis van vuur voorzien. Het pannetje dat op de oven stond had vlam gevat. Ook bleek dat de man diverse flessen met chemisch goed op zijn balkon bewaarde.

De verwarde laborant was volgens eigen zeggen in slaap gevallen terwijl hij met de productie van fosfor in zijn oventje bezig was. De man is aangehouden voor brandstichting. Naar de chemicaliën wordt een onderzoek ingesteld.

---

Inbreker betrapt
02-07-2002. Terwijl een 28-jarige inbreker bezig was zichzelf te verrijken met andermans spullen,werd hij door een flatbewoner betrapt. De buurman hoorde gekraak en gerommel in de boxruimte van het appartement. Toen hij ging kijken zag hij een onbekende in de box van zijn bovenbuurvrouw. Hij greep de dief in zijn kraag en leverde hem over aan de inmiddels gealarmeerde politie.


---

Man valt van trap bij arts
02-07-2002. Een 65-jarige man bracht gistermiddag een bezoek aan zijn huisarts. Om de praktijkruimte binnen te gaan moest de man eerst een trap naar beneden lopen. Plotseling hoorde de receptioniste een harde klap. Zij keek en zag dat de man voorover van de trap was gevallen.

Het slachtoffer lag buiten bewust zijn en met een fikse hoofdwond in het souterrain. Het bleek nog een hele toer te zijn om de gevallene weg te halen. Hiervoor moest door de brandweer het raam van het souterrain worden verwijderd. De man is in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis.

---

Taxichauffeur bestolen van taxi
02-07-2002. Vannacht tegen halftwee werd een taxichauffeur bestolen van zijn taxi aan de Nieuwedammerweg. De taxichauffeur kon zijn auto uitvluchten en rende weg. De drie daders gingen er met de taxi vandoor. Deze is later elders aangetroffen.

De chauffeur had de drie mannen in Amsterdam-Zuid opgepikt. Zij wilden naar een locatie in Amsterdam-Noord gebracht worden. Eenmaal in Noord voelde de bestuurder aankomen dat er iets zou gebeuren. Toen hij stopte, volgde een bedreiging, waarop hij snel uitstapte. De lichtbak van taxi was verdwenen toen de auto werd aangetroffen.
---

Gewapende overval op discotheek
02-07-2002. Gistermiddag rond tien voor half drie hebben onbekenden een nachtdiscotheek overvallen aan de Coenhavenweg. In de zaak waren zes personeelsleden aanwezig. Twee overvallers maakte onder bedreiging van een vuurwapen een onbekend geldbedrag buit. De daders vluchtten in een gereedstaande auto. Er raakte niemand gewond.

Man betrapt bij inbreken

01-07-2002. Een 50-jarige Amsterdammer werd zondagavond op heterdaad aangehouden. Hij brak een bouwcontainer open en ging er vandoor met gestolen gereedschap. De politie was gealarmeerd door een alerte buurtbewoner en wachtte hem op toen hij over het hek rond de bouwplaats klom. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.


---

Man gewond na schietincident

01-07-2002. Gisterochtend rond negen uur is een 49-jarige man neergeschoten na een beroving in de Niasstraat. De man werd van zijn geld bestolen. In de omgeving zijn een 24- en een 28-jarige verdachte aangehouden.

Het slachtoffer was op bezoek geweest bij een kennis in de Niasstraat. Toen hij de woning verliet werd hij op straat door twee mannen beroofd. Hierbij werd hij in zijn been geschoten. De daders gingen er met de buit vandoor. De gewonde man werd naar een ziekenhuis overgebracht en behandeld. In de directe omgeving werden in een bouwkeet twee verdachten aangehouden.

---

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 02-07-2002 '
Lees ook