Politie Amsterdam-Amstelland

Bestuurder onder invloed
4-6-2002. Vannacht hield de politie bij een verkeerscontrole een 37-jarige automobilist aan op verdenking van rijden onder invloed van verdovende middelen. Toen de agenten de bestuurder controleerden, kwam hen een sterke wietlucht tegemoet. De man verklaarde net geblowd te hebben. Nadat hij was aangehouden, bleek dat hij kennelijk uit zijn eigen winkel had gesnoept. Een onderzoek van de auto leverde een aanzienlijke hoeveelheid softdrugs op. Naast vier plakken hasj werden ook enkele zakken wiet aangetroffen. De verdovende middelen werden in beslag genomen. De bestuurder kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed en het overtreden van de Opiumwet.


---

Heler blijkt steler
4-6-2002. Vannacht hield de politie een 27-jarige man aan op verdenking van diefstal van een horloge en een mobiele telefoon. Surveillerende agenten werden aangesproken door een voorbijganger die meldde dat hem zojuist een mobiele telefoon te koop was aangeboden. De man vertrouwde het niet, waarschuwde de agenten en wees de 'verkoper' aan. Toen de agenten de verdachte staande hielden, kwam er een andere man aan die riep dat de verdachte zojuist zijn horloge had gestolen. De agenten confronteerden de aangever vervolgens met de telefoon, die hij direct als zijn eigendom herkende. Het gestolen horloge zat inmiddels om de pols van de verdachte. De 'straathandelaar' is ingesloten.


---

Duur plasje
4-6-2002. Maandagavond hield de politie een 29-jarige Engelsman aan die op heterdaad werd betrapt toen hij voor een politiebureau tegen een politiemotor stond te wateren. Het plasje kostte de man 46 euro.


---

Joyriden met moeders auto
4-6-2002. Vannacht tegen half drie zijn twee 15-jarige jongens op de Zonneweg aangehouden op verdenking van joyriding. Beide jongens reden, naar later bleek, in de auto van de moeder van de bestuurder. Het rijgedrag en het jonge uiterlijk deed beiden de das om. De moeders van de jeugdige coureurs werden op het politiebureau ontboden, tot schrik van de verdachten en hun moeders. Er is proces-verbaal opgemaakt.


---

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 04-06-2002 '
Lees ook