Politie Amsterdam-Amstelland

Gaasperplas-verkrachter gepakt
7-6-2002. Dinsdag 4 juni hield de politie Amsterdam-Amstelland een 30-jarige man aan die verdacht wordt van een aantal verkrachtingen in Amsterdam-Zuidoost. De man, die voornamelijk opereerde in de omgeving van de Gaasperplas, zorgde voor een hoop gevoelens van onveiligheid onder met name de vrouwelijke bewoners van dit deel van Amsterdam. De verdachte, die in de media werd betiteld als de zogenaamde Gaasperplas-verkrachter, kon in de flat Frissenstein worden aangehouden kort nadat zich opnieuw een slachtoffer van verkrachting bij de politie had gemeld. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt vandaag voor de officier van justitie geleid.

Lees meer...

---

Kind overleeft val drie hoog
7-6-2002. Donderdagavond raakte een 2-jarig meisje zwaargewond toen zij op de Motorwal van driehoog naar beneden viel. Haar val werd waarschijnlijk gebroken door het houten dak van een onderliggende schoonheidssalon. Daarna kwam zij op het wegdek terecht. De traumahelikopter kwam er aan te pas om het slachtoffertje te stabiliseren. Daarna werd zij op de Intensive Care-afdeling van een ziekenhuis opgenomen. Haar toestand wordt inmiddels stabiel genoemd.

Waarschijnlijk viel het kind naar beneden toen ze vanuit een raam van haar woning hing en wat spulletjes naar beneden gooide. Daarbij verloor zij vermoedelijk haar evenwicht.

---

Steekpartij Polderweg
7-6-2002. Donderdagmiddag raakte een 15-jarig meisje gewond bij een steekpartij op de Polderweg. Zij en een andere jongedame leven al langer met elkaar in onmin. Op de Polderweg kwamen ze elkaar tegen en raakten slaags. De ruzie escaleerde en één van hen greep een mes en stak haar opponent in de zij. De politie trof later in de bosjes het vermoedelijk gebruikte wapen aan, maar kon de verdachte nog niet traceren. Het gewonde meisje werd in een ziekenhuis opgenomen, maar verkeert niet in levensgevaar.


---

Man rijdt in op politieman
7-6-2002. Donderdagavond werd na een korte achtervolging in Uithoorn een 25-jarige automobilist aangehouden die op een politieman was ingereden. De agent kon ternauwernood ontkomen aan de automobilist, die een stopteken van de politie negeerde. De man is ingesloten en zal worden voorgeleid bij de officier van justitie.

De politieman hield het verkeer tegen om kinderen, die aan de avondvierdaagse deelnamen, veilig over te laten steken. Een busje van de politie stond stil voor de oversteekplaats. Een groene auto die daarachter stond trok plotseling op, haalde het politiebusje rechts in, reed vervolgens over het trottoir en het fietspad op de agent af die het verkeer regelde. Deze probeerde de automobilist tot stoppen te dwingen, maar moest aan de kant springen om het vege lijf te redden. Overstekende kinderen bleven gelukkig ongedeerd.

De bestuurder ging ervandoor, achtervolgd door de politiebus. Deze wist de automobilist tot stoppen te dwingen op de Slauerhofflaan, maar kon niet voorkomen dat de man er lopend vandoor ging. De verdachte werd echter snel getraceerd en kon thuis achter zijn bord eten vandaan worden getrokken. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Uiteindelijk kon hij worden overmeesterd en werd hij ingesloten. De verdachte wordt onder andere poging tot doodslag ten laste gelegd.
Presentatie jaarverslag 2001
4-6-2002. Bij de presentatie van het jaarverslag 2001 van de politie Amsterdam-Amstelland hield hoofdcommissaris Jelle Kuiper de volgende toespraak:
Inleiding
Ik heet u allen van harte welkom op deze persconferentie waarop ik ons bedrijfsjaarverslag 2001 presenteer.
Laat ik beginnen met te zeggen dat ik van mening ben dat wij in het jaar 2001 succesvol hebben geopereerd. In de eerste plaats op het terrein van onze primaire doelstelling. Wij vinden, met ons regionaal college, dat criminaliteit moet dalen. En dan vooral de criminaliteit die de integriteit van mensen aantast en de criminaliteit die veel overlast en gevoel van onveiligheid veroorzaakt. Ik heb het dan over overvallen, het gebruik van geweld, diefstal. De totale omvang van deze criminaliteit is het afgelopen jaar met zon 4% gedaald. Lees verder...
Het jaarverslag 2001 zal binnenkort op deze site te zien zijn.

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 07-06-2002 '
Lees ook