Politie Amsterdam-Amstelland

Feestje eindigt in steekpartij
8-7-2002. Het feestje van een groep mensen in het Westerpark werd zaterdagavond ruw verstoord door vier mannen die amok maakten. Een van de feestgangers werd neergestoken. Het viertal, in leeftijd tussen 18 en 25 jaar oud, werd gearresteerd.

Tijdens de barbecue werd het feestende gezelschap lastiggevallen door de groep van vier mannen. Zij eisten bier van de feestvierders. Toen zij dit niet kregen, werden zij agressief. Er ontstond een massale vechtpartij waarbij de amokmakers sloegen met stokken en staven. Een van hen trok ook een mes en stak iemand uit de groep neer. Het slachtoffer is met een steekwond opgenomen in een ziekenhuis. De politie arresteerde de vier ongenode gasten. Zij zijn ingesloten.
---

Hennepplantage Van Baerlestraat
8-7-2002. Zaterdagavond stroomde het water van de trap in een pand aan de Van Baerlestraat. De benedenwoning liep fikse waterschade op. Toen de brandweer op zoek ging naar het lek, ontdekte zij een vrij professionele hennepplantage met een kleine duizend plantjes. De 33-jarige wietkweker werd in de woning boven de plantage aangehouden. De planten zijn in beslag genomen en vernietigd.


---

Gaslek aan de Overtoom
8-7-2002. Nadat buurtbewoners van de Overtoom/Overtoomsesluis zaterdagochtend een indringende gaslucht roken, waarschuwden zij de politie en brandweer. Er werd een vrij groot lek ontdekt, een paar meter onder de grond. De Nuon probeerde het gat te dichten, dat zich onder een blok asfalt bevond met daaronder een zak met vuilnis, kennelijk bedoeld om het gat te dichten. De hoeveelheid gas die uit de leiding ontsnapte, was zo groot dat er direct explosiegevaar bestond. De straat werd enige tijd afgezet. Een grondwerker verklaarde dat hij tijdens het graven de leiding had geraakt. Hij had niet in de gaten dat de omvang van het lek zon groot gevaar met zich meebracht. Na het lek te hebben gemeld had hij het gat provisorisch gedicht.


---

Aangehouden na steekpartij
8-7-2002. Zondagochtend rond 01.00 uur raakte een 30-jarige man gewond na een steekpartij in de Planciusstraat. De verdachte zou een woning binnengevlucht zijn. Toen politiemensen de woning binnentraden, probeerde de 46-jarige verdachte tevergeefs door een raam de woning te ontvluchten. Hij is ingesloten. Het slachtoffer is in een ziekenhuis opgenomen. Hij verkeert niet in levensgevaar. Het motief voor de steekpartij is nog onbekend.


---

Medewerker buiten functie
8-7-2002. Hoofdcommissaris J. Kuiper heeft vorige week een medewerker van het korps buiten functie gesteld. Het gaat om een 29-jarige administratief-technisch ambtenaar van de Dienst Materiele Ondersteuning. Er loopt een onderzoek tegen betrokkene in verband met een misdrijf in de privé-sfeer.


---

Vermiste wellicht vermoord
8-7-2002. Gisterochtend tegen zeven uur is het stoffelijk overschot van een 47-jarige Amstelveense aangetroffen in het Jac. P. Thijssepark in Amstelveen. De vrouw was afgelopen zaterdagavond als vermist opgegeven nadat zij niet was teruggekeerd van het boodschappen doen. Zaterdagavond rond zes uur werd de politie in kennis gesteld van haar vermissing. Familieleden troffen het ontzielde lichaam van de vermiste vrouw aan. De technische recherche heeft een sporenonderzoek gedaan. Het team wordt ondersteund door rechercheurs van de groep Ernstige Delicten. Een sectie zal vandaag moeten uitwijzen waaraan de vrouw overleden is.


---

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 08-07-2002 '
Lees ook