Politie Amsterdam-Amstelland

Niet alles goud wat blinkt
9-7-2002. Gistermiddag net na vier uur zijn drie vrouwen van 23, 27 en 48 jaar in de Van Limburg Stirumstraat aangehouden in verband met oplichting. Zij boden op straat en huis aan huis nepgoud aan alsof het echt goud was. Een aantal getuigen bracht de politie op het spoor van deze dames. Bij hun aanhouding waren zij in het bezit van een hoeveelheid nepgouden sieraden. De verdachten zijn ingesloten.


---

Invalidenwagen te water
9-7-2002. De bestuurster van een invalidenwagen raakte gistermiddag met haar voertuig te water toen zij op een fietspad probeerde te keren. Ze kwam in de berm terecht, reed het talud af en belandde in de sloot. De wagen is door een politiekraan uit het water getakeld. De vrouw hield geen letsel over aan het avontuur.


---

Weer weedplantage ontmanteld
9-7-2002. Gisteren rond half twaalf zijn drie mannen van 26, 35 en 42 jaar in de Jan Hanzenstraat aangehouden in verband met overtreding van de Opiumwet. De drie worden ervan verdacht een weedplantage te hebben onderhouden. Zij zijn ingesloten. De aangetroffen weedplanten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

De buurtregisseur kreeg een melding van stankoverlast in de Jan Hanzenstraat. Toen hij zijn ervaren neus aan het werk zette rook hij op het dak van een woning een sterke weedlucht. Tevens hoorde hij het zoemende geluid van een ventilator c.q. afzuiger. Om te zorgen dat er bij de controle geen verdachten konden vluchten, kreeg de buurtregisseur assistentie van een aantal collegas. Op kloppen en bellen hoorden de politiemensen een hoop gestommel in de woning. Twee op het dak geposteerde politiemensen wisten daar een wegvluchtende verdachte aan te houden. In de woning werd een weedplantage aangetroffen. Hier werden de andere twee mannen aangehouden. Er werden 895 weedplanten aangetroffen. In een droogkamer werden 638 toppen gevonden, 3600 gram verpakte weed en 1160 gram reeds gedroogde weed. Twee weken geleden werd in de Jan Hanzenstraat al een gevaarlijk XTC-laboratorium aangetroffen en vorige week om de hoek in de Bellamydwarsstraat een weedplantage.

---

Arm in cirkelzaag
9-7-2002. Gistermiddag is in de Eerste Boerhaavestraat een medewerker van een sloopbedrijf ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer was bezig met sloopwerkzaamheden in een renovatiepand. Door een losgeschoten funderingsbalk kwam de zaagmachine omhoog en kwam de arm van de man in de draaiende cirkelzaag terecht. Dankzij een spoedoperatie kon de arm worden gered. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.


---


Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 09-07-2002 '
Lees ook