Politie Amsterdam-Amstelland

Inbreker in restaurant gepakt
10-2-2003. Zondagochtend om halfzes werd door twee mannen ingebroken in een restaurant aan de Haarlemmerdijk. Zij verschaften zich toegang tot de zaak door de ruit van de voordeur te vernielen. Getuigen zagen één van de mannen het restaurant weer verlaten. De politie kon later in de keuken een 35-jarige man aanhouden.

---

Overval leidt tot drugsvondst

10-2-2003. Vrijdagavond werd een hotel aan het Rokin overvallen. De daders kwamen rond halfnegen de zaak binnen, bedreigden een medewerkster met een vuurwapen en eisten geld. Ze verdwenen vervolgens met onbekende buit. Kort na de overval werden in de buurt twee mannen aangehouden. Zij bleken echter niets met de overval te maken te hebben. Bij één van hen, een 30-jarige man, trof de politie circa 90 wikkels met op cocaïne gelijkende stof en ruim 90 XTC-pillen aan. Hij wordt vandaag voor de officier van justitie geleid voor het overtreden van de Opiumwet.

---

Gewapende overval woning

10-2-2003. Zondagmiddag heeft de politie twee mannen in de leeftijd van 34 en 45 jaar aangehouden die ervan verdacht worden een gewapende overval te hebben gepleegd in een woning in Diemen. Rond halfvier drongen drie mannen de woning binnen en bedreigden de bewoonster met een vuurwapen. Vervolgens doorzochten de daders alle kamers. Even later verlieten zij, zonder buit, de woning en reden weg in een personenauto. Het slachtoffer alarmeerde meteen de politie en gaf het signalement van de overvallers door. Na een korte zoekactie konden twee verdachten in Diemen worden aangehouden. De agenten troffen bij de beide mannen vuurwapens met munitie aan. Deze werden in beslag genomen.
Koekjesetende dieven vallen op
10-2-2003. Zaterdagmiddag tegen halfvijf werden twee mannen van 39 en 31 jaar oud aangehouden na diefstal van 12 pakken koffie uit een supermarkt aan de Bilderdijkstraat. De winkeldieven hadden de aandacht getrokken van een klant omdat ze een pak koekjes openscheurden en de inhoud begonnen op te eten. De pakken koffie die ze in hun winkelmandje hadden liggen, werden in een rugzak gestopt. Zonder te betalen verliet het tweetal de supermarkt. Beide daders konden, omdat er een goed signalement was opgegeven, in de omgeving worden Controle fietsverlichting

10-2-2003. De politie heeft gisteren tussen 19.15 en 20.15 uur op de Mauritskade een fietsverlichtingscontrole gehouden. 65 Fietsers werden op de bon geslingerd.

---

Nieuwe kentekenplaten

30-1-2003. Autobezitters en motorrijders opgelet! Sinds 1 februari 2003 moeten alle oude gele kentekenplaten zijn vervangen door nieuwe GAIK-kentekenplaten. Nieuwe auto's en APK-gekeurde voertuigen zijn meestal al voorzien van deze platen, dus dat levert geen probleem op. Voor motoren ligt dat echter anders. Deze voertuigen kennen geen APK en dus moet u als eigenaar zelf alert zijn op het tijdig aanschaffen van nieuwe platen. Meer over de nieuwe kentekenplaten leest op de site van de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

---

Gewonde bij steekpartij

10-2-2003. Zaterdagavond raakte een 22-jarige man gewond bij een steekpartij op Klieverink. Het slachtoffer probeerde twee vechtende mannen te scheiden. Net toen de rust leek te zijn weergekeerd, werd hij van achteren aangevallen door ongeveer vier mannen. Eén van hen stak hem neer, waarop de daders er vandoor gingen.
---

Dreigen met nepwapen

10-2-2003. Rond halftien zaterdagavond werd een groepje jongens op de Startbaan in Amstelveen benaderd door een jonge man. Deze haalde plotseling een vuurwapen uit zijn broeksband en bedreigde hen daarmee. De jongens namen direct de benen en waarschuwden de politie. Agenten wisten de man later te traceren. Het vuurwapen werd naast hem in de bosjes aangetroffen.

---

Etalagerovers slaan slag
10-2-2003. Zaterdagmiddag rond kwart over elf sloegen twee onbekende mannen hun slag bij een juwelier in de Kinkerstraat. Ze sloegen met een moker de winkelruit aan diggelen en pakte meerdere sieraden uit de etalage. Een omstander die achter de mannen aanrende, werd met een mes en een vuurwapen bedreigd. De daders zijn in een auto weggevlucht. Vrijwilligerswerk doen
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen.
---

Preventief fouilleren

Wapens gevonden na preventief fouilleren
Klik op de foto voor een vergroting

27-1-2003. Zaterdagavond zijn bij preventief fouilleren rond het Stationsplein en in de binnenstad 37 wapens aangetroffen. Zes personen werden aangehouden, 35 daarvan kregen een proces-verbaal. In totaal werden er 1000 personen, 200 voertuigen, 50 taxis en 5 horecagelegenheden gecontroleerd. Dit leverde 23 messen, 2 breekijzers, 5 busjes traangas, 4 honkbalknuppels, 1 bijl, 1 priem en 1 boksbeugel op.

Lees hier meer over het hoe, wat, waar en waarom van preventief fouilleren.

---

Winteroffensief woninginbraken

10-1-2003. De Politie Amsterdam-Amstelland is een winteroffensief tegen woninginbraken begonnen. Van december tot en met maart worden in de hele regio acties gehouden om het aantal inbraken terug te dringen. Het is bekend dat er in deze donkere maanden doorgaans meer wordt ingebroken dan in andere perioden. De politie wil op deze manier de trend breken.

Lees meer.

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 10-02-2003 '
Lees ook