Politie Amsterdam-Amstelland

Dario Britvec vermist

Dario Britvec 10-2-2003. Sinds zondag 2 februari wordt de 33-jarige Dario Britvec vermist. Hij heeft in de avond zijn woning aan de Zeeburgerdijk verlaten en is sindsdien spoorloos.

Klik hier voor meer foto's.

De auto waarin de man zich verplaatste is tussen de Schellingwouderbruggen, uitgebrand aangetroffen. De vermiste gebruikt geen medicijnen. De man is betrokken bij een doe-het-zelf-garage die gevestigd is op de Heining. De recherche houdt rekening met een misdrijf.

Signalement

Blanke man

1.80 meter lang

Normaal postuur

Bruine ogen

Bruin haar (bovenop kalend)

Schoenmaat 43

Twee operatielittekens op de heupen en een operatielitteken van keel tot navel.

De recherche van bureau IJ-tunnel heeft de zaak in onderzoek. Heeft u na zondagavond 2 februari Dario Britvec nog gezien, of weet u waar hij zich nu bevindt, neem dan contact op met (020) 559 2440.
---

Koekjesetende dieven vallen op
10-2-2003. Zaterdagmiddag tegen halfvijf werden twee mannen van 39 en 31 jaar oud aangehouden na diefstal van 12 pakken koffie uit een supermarkt aan de Bilderdijkstraat. De winkeldieven hadden de aandacht getrokken van een klant omdat ze een pak koekjes openscheurden en de inhoud begonnen op te eten. De pakken koffie die ze in hun winkelmandje hadden liggen, werden in een rugzak gestopt. Zonder te betalen verliet het tweetal de supermarkt. Beide daders konden, omdat er een goed signalement was opgegeven, in de omgeving worden aangehouden.

---

Dreigen met nepwapen

10-2-2003. Rond halftien zaterdagavond werd een groepje jongens op de Startbaan in Amstelveen benaderd door een jonge man. Deze haalde plotseling een vuurwapen uit zijn broeksband en bedreigde hen daarmee. De jongens namen direct de benen en waarschuwden de politie. Agenten wisten de man later te traceren. Het vuurwapen werd naast hem in de bosjes aangetroffen.

---

Gewonde bij steekpartij

10-2-2003. Zaterdagavond raakte een 22-jarige man gewond bij een steekpartij op Klieverink. Het slachtoffer probeerde twee vechtende mannen te scheiden. Net toen de rust leek te zijn weergekeerd, werd hij van achteren aangevallen door ongeveer vier mannen. Eén van hen stak hem neer, waarop de daders er vandoor gingen.
---

Etalagerovers slaan slag

10-2-2003. Zaterdagmiddag rond kwart over elf sloegen twee onbekende mannen hun slag bij een juwelier in de Kinkerstraat. Ze sloegen met een moker de winkelruit aan diggelen en pakte meerdere sieraden uit de etalage. Een omstander die achter de mannen aanrende, werd met een mes en een vuurwapen bedreigd. De daders zijn in een auto weggevlucht.
---

Nieuwe kentekenplaten

30-1-2003. Autobezitters en motorrijders opgelet! Sinds 1 februari 2003 moeten alle oude gele kentekenplaten zijn vervangen door nieuwe GAIK-kentekenplaten. Nieuwe auto's en APK-gekeurde voertuigen zijn meestal al voorzien van deze platen, dus dat levert geen probleem op. Voor motoren ligt dat echter anders. Deze voertuigen kennen geen APK en dus moet u als eigenaar zelf alert zijn op het tijdig aanschaffen van nieuwe platen. Meer over de nieuwe kentekenplaten leest op de site van de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

---

Controle fietsverlichting

10-2-2003. De politie heeft gisteren tussen 19.15 en 20.15 uur op de Mauritskade een fietsverlichtingscontrole gehouden. 65 Fietsers werden op de bon geslingerd.

---

Inbreker in restaurant gepakt

10-2-2003. Zondagochtend om halfzes werd door twee mannen ingebroken in een restaurant aan de Haarlemmerdijk. Zij verschaften zich toegang tot de zaak door de ruit van de voordeur te vernielen. Getuigen zagen één van de mannen het restaurant weer verlaten. De politie kon later in de keuken een 35-jarige man aanhouden.

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 10-02-2003 '
Lees ook