Politie Amsterdam-Amstelland

Dode bij schietpartij

10-3-2003. Gisteravond overleed een 18-jarige man aan de verwondingen die hij opliep bij een schietpartij in Amsterdam-Oost. Het slachtoffer liep even voor halftien door de Molukkenstraat, toen hij door een aantal mannen werd benaderd. Er ontstond een ruzie waarbij werd geschoten. De daders gingen er vandoor en van hen ontbreekt sindsdien ieder spoor. Het slachtoffer overleed onderweg naar het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

---

Jongetje aangereden

10-3-2003. Zondagmiddag raakte een 5-jarige jongen gewond bij een aanrijding met een personenauto. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht met een gebroken been. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Het jongentje wilde de weg oversteken vanachter een geparkeerde auto. De automobilist zag dit niet aankomen en kon een aanrijding niet meer voorkomen.

---

Ruzie ontaardt in steekpartij

10-3-2003. Zaterdagmiddag raakte een 21-jarige man gewond bij een steekpartij in een woning in de Jan Maijenbuurt. De 23-jarige broer van het slachtoffer werd aangehouden. In de woning ontstond tussen beide broers een ruzie die ontaardde in een steekpartij.
---

Zwaargewonde bij aanrijding

10-3-2003. In de nacht van vrijdag op zaterdag raakte een 24-jarige Amsterdammer zwaargewond bij een eenzijdige aanrijding op de A10 Noord. Rond halfvijf reed de automobilist over de A10 in de richting van de afslag Durgerdam. Een surveillanceauto van de politie reed toevallig achter hem en zag plotseling een vonkenregen onder het voertuig vandaan komen. Dit werd vermoedelijk veroorzaakt door een afgebroken uitlaat. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt en ramde de vangrail rechts van de weg. Via de middengeleider en nogmaals de rechtervangrail kwam de auto opnieuw tegen de middengeleider, waar hij uiteindelijk tot stilstand kwam. De agenten verleenden direct eerste hulp. De brandweer moest er aan te pas komen om het slachtoffer uit zijn benarde positie te bevrijden. Omdat de politiemensen een sterke alcohollucht roken, werd in het ziekenhuis bloed afgenomen. Onderzoek moet uitwijzen of de Amsterdammer te veel gedronken had.

---


Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 10-03-2003 '
Lees ook