Politie Amsterdam-Amstelland

Bedreiging met vuurwapen
10.05.2002. Donderdagavond heeft de politie een 46-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van bedreiging met een vuurwapen. De politie kreeg een melding van een vechtpartij op de Kuipersstraat. Daarbij zou één van de vechtende partijen met een vuurwapen hebben gezwaaid. De agenten gingen met kogelwerende vesten ter plaatse maar troffen niemand meer aan. Een getuige had een goed signalement van de man met het vuurwapen opgegeven. De verdachte werd al snel in de omgeving getraceerd en kon worden overmeesterd. Tijdens zijn aanhouding viel het vuurwapen uit zijn kleding op straat. Bij fouillering werd ook nog bijbehorende munitie aangetroffen. Het wapen en de munitie zijn in beslag genomen. De verdachte is ingesloten. Verkeer
10.05.2002. De politie heeft op woensdag en donderdag diverse verkeerscontroles gehouden in Amsterdam en omgeving. Hier een greep daaruit.
Gordelcontrole:
Woensdagavond werd op de Overtoom een gordelcontrole gehouden. In totaal werden 13 automobilisten op de bon geslingerd voor het niet dragen van de autogordel.

Snelheidscontroles:
Daalwijkdreef en Prins Hendrikkade
Bij een snelheidscontrole met een laserapparaat op de Daalwijkdreef en de Prins Hendrikkade zijn donderdagochtend 10 overtreders betrapt. Zij kregen een bekeuring.

Transformatorweg
Bij een snelheidscontrole op de Transformatorweg werden donderdagochtend 49 automobilisten bekeurd voor het overtreden van de maximumsnelheid.
Beneluxbaan
Donderdagochtend heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Beneluxlaan ter hoogte van de grens Amsterdam / Amstelveen. De toegestane snelheid betrof op die locatie 50 kilometer per uur. In totaal hebben 21 bestuurders een proces-verbaal gekregen voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 kilometer per uur. . Man dreigt te springen
10.05.2002. Gisteravond heeft een 38-jarige Amsterdammer diverse hulpdiensten bijna drie uur bezig gehouden toen hij dreigde van een lifttoren van het gebouw New Metropolis bij de IJ-Tunnel af te springen. Uiteindelijk slaagden onderhandelaars van de politie erin de man op andere gedachten te brengen. Hij kwam naar beneden en werd overgebracht naar een politiebureau waar een psychiater zich over hem ontfermde. De man beklom rond zes uur de lifttoren en gaf aan naar beneden te willen springen. De politie zette direct de omgeving af en de brandweer kwam ter plaatse met een vangnet. De IJ-Tunnel werd korte tijd afgesloten voor het verkeer richting het centrum omdat men vreesde dat de man op de rijbaan terecht zou kunnen komen. Toen bleek dat hier geen sprake van kon zijn werd de tunnel weer vrij gegeven. Uiteindelijk kwam de man na bijna drie uur naar beneden, nadat onderhandelaars van de politie met hem hadden gesproken. Autos uitgebrand
10.05.2002. Vannacht tussen vier en vijf uur brandden kort na elkaar twee autos geheel uit op de Hudsonstraat en de Bonairestraat. Bij de brand op de Hudsonstraat raakte een andere auto, een fiets, een lichtmast en twee verkeersborden beschadigd. Bij de brand in de Bonairestraat raakte door de hitte het kozijn van een woning zwaar beschadigd. De brandweer moest er beide keren aan te pas komen om het vuur te bedwingen. Brandstichting lijkt erg waarschijnlijk. De politie onderzoekt de branden.
Overval op winkel
10.05.2002. Gisteravond even voor acht uur vond een gewapende overval plaats op een winkel in de Rijnstraat. Hoewel de winkel gesloten was, wisten twee mannen met een smoes binnen te komen. Vervolgens bedreigden zij een werknemer met een mes en eisten geld. Hierop zijn de overvallers er met een onbekend bedrag vandoor gegaan. Van hen ontbreekt tot op heden ieder spoor.
Vuurwapen aangetroffen
10.05.2002. Gisteravond werden een 21-jarige Rotterdammer en een 42-jarige man uit Schiedam aangehouden op het Scheldeplein, die in het bezit waren van een doorgeladen vuurwapen. De mannen trokken de aandacht van agenten omdat zij zich in hun auto verdacht ophielden in de buurt van een pinautomaat. Onderzoek leverde het geladen vuurwapen op. Wat de mannen precies van plan waren is nog onduidelijk. De mannen zijn aangehouden en ingesloten in op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 10-05-2002 '
Lees ook