Politie Amsterdam-Amstelland

Felle brand in flat
10-5-2002. Gisteravond woedde er een felle brand in een flat aan Haag en Veld. Diverse woningen werden door de politie ontruimd. De mensen werden tijdelijk elders ondergebracht. De brandweer had het vuur snel onder controle en er vielen geen gewonden. Wel was de schade aanzienlijk. Diverse woningen raakten onbewoonbaar. De brand ontstond waarschijnlijk in één van de onderste lagen van de flat, waar renovatiewerkzaamheden worden uitgevoerd.
Horecabedrijf overvallen (2)
10-5-2002. Vannacht werd een horecabedrijf aan de Anderlechtlaan overvallen door een aantal gemaskerde en gewapende mannen. De zaak was al gesloten en binnen waren twee schoonmakers aan het werk. De overvallers kwamen binnen door een ingeslagen etalageruit, bedreigden de aanwezigen met een vuurwapen en bonden hen vast. De rovers verdwenen vervolgens met onbekende buit en zijn sindsdien spoorloos.

Horecabedrijf overvallen
10-5-2002. Met vuurwapens gewapende overvallers hebben in de nacht van zaterdag op zondag een horecabedrijf overvallen in de Derde Oosterparkstraat. De slachtoffers moesten hun persoonlijke bezittingen afgeven.

De gemaskerde mannen kwamen de zaak binnen eisten van de aanwezigen hun geld en sieraden. Om hun woorden kracht bij te zetten losten ze een schot. De daders zijn met hun buit in een gereedstaande auto gevlucht. Niemand raakte gewond.
Vrouw op straat mishandeld
10-5-2002. Zaterdagavond werd op Uilenstede in Amstelveen een 21-jarige vrouw zonder aanleiding mishandeld. Zij wist te ontkomen aan haar belager maar kwam hem later weer tegen. Dit leidde opnieuw tot een confrontatie waarbij de man haar en een inmiddels gewaarschuwde vriend bedreigde met een vuurwapen en een mes. Beide slachtoffers wisten aan de verdachte te ontkomen en zagen dat hij een woning van een flat aan Uilenstede binnen vluchtte. De politie vond de 30-jarige man in deze woning, waar hij werd overmeesterd en aangehouden. In zijn zakken vonden zij een alarmpistool en een mes. De wapens zijn in
Spaans consulaat bezet
10-5-2002. Zaterdagmiddag liep een demonstratie in Amsterdam uit op een kortstondige bezetting van het Spaanse consulaat. De politie verrichtte zeven arrestaties.

De demonstratie was gericht tegen de aanstaande uitzetting van een vermeend lid van de Spaanse terreurorganisatie ETA, die eerder in Amsterdam werd aangehouden. De betoging, die niet was aangekondigd en waaraan ongeveer 200 mensen deelnamen, verliep aanvankelijk rustig. Dit veranderde toen een aantal mensen kans zag het Spaanse consulaat binnen te dringen. Daarbij werden vernielingen aangericht en werd een Spaanse vlag verbrand. De politie maakte snel een einde aan de bezetting en hield in het pand vijf personen aan. Buiten werden nog eens twee actievoerders aangehouden omdat zij zich tegen de politie keerden.

---

Gaasperplas-verkrachter gepakt
7-6-2002. Dinsdag 4 juni hield de politie Amsterdam-Amstelland een 30-jarige man aan die verdacht wordt van een aantal verkrachtingen in Amsterdam-Zuidoost. De man, die voornamelijk opereerde in de omgeving van de Gaasperplas, zorgde voor een hoop gevoelens van onveiligheid onder met name de vrouwelijke bewoners van dit deel van Amsterdam. De verdachte, die in de media werd betiteld als de zogenaamde Gaasperplas-verkrachter, kon in de flat Frissenstein worden aangehouden kort nadat zich opnieuw een slachtoffer van verkrachting bij de politie had gemeld. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt vandaag voor de officier van justitie geleid.

Lees meer...

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 10-06-2002 '
Lees ook