Politie Amsterdam-Amstelland

Pijp instrument van oplichting
11-6-2002. Twee vermoedelijk Noord-Afrikaanse mannen, beiden met tenger postuur en ongeveer 20 jaar oud, liepen vannacht rond half twee tegen een 39-jarige man op. Zij gaven hem er de schuld van dat de pijp van één van hen op de grond viel en wilden hiervoor direct een schadevergoeding ontvangen. De brokkenmaker voelde zich echter niet aansprakelijk. Hij zag geen schade en was ook niet tegen hen opgebotst. Toen de man door de pijprokers op zodanige wijze werd geïntimideerd dat hij zich bedreigd voelde, heeft hij toch maar geld betaald. Kort hierop sprak de gedupeerde een Amerikaan. Hem was precies hetzelfde overkomen.
Aanrijding dronken invalide
11-6-2002. Vannacht reed een 33-jarige man in zijn invalidenvoertuig over het Damrak. Terwijl hij zichzelf voorrang gaf reed hij voor een 59-jarige taxichauffeur langs. Deze had hem niet gezien. Een botsing was het gevolg. De invalide bestuurder had iets te diep in het glaasje gekeken. Hij werd aangehouden voor het rijden onder invloed en kreeg een proces-verbaal.
Kraanmachinist raakt bekneld
11-6-2002. Gistermiddag raakte een 56-jarige kraanmachinist uit Middenmeer bekneld. De man wilde de kraan op de Rozengracht plaatsen. Toen de machinist zag dat er iets scheef zat, waardoor de kraan niet goed geplaatst kon worden, klom hij erin om het euvel te verhelpen.Terwijl hij met één voet op een ladder en de ander op de kraan stond, begon de ladder te zakken. Hierdoor raakte zijn voet onder de ladder bekneld. Twee Amsterdammers die het ongeval zagen gebeuren, redden de machinist uit zijn benarde positie. De arbeidsinspectie onderzoekt de zaak. De kraanmachinist werd in een ziekenhuis behandeld.
Autodief in been geschoten
11-6-2002. Vannacht werd een 24-jarige Amsterdammer op de Oude Waal door de politie in zijn been geschoten nadat hij met een gestolen auto op een agent was ingereden. De verdachte werd in een ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld en daarna ingesloten. De politieman, die werd aangereden, liep kneuzingen op aan beide benen.

Foto Lowie Koeree

Rond twee uur vannacht betrapten surveillerende agenten een autodief op heterdaad. Zij zagen dat de man in een auto zat waarvan de bedrading was doorverbonden. Zij gingen eropaf maar konden niet voorkomen dat de verdachte de auto startte. Eén van de agenten die voor de auto stond werd aangereden en kwam op de motorkap terecht. Hij dreigde met zijn benen tussen de rijdende auto en een geparkeerd voertuig terecht te komen. Zijn collega, die aan de passagierszijde van de rijdende auto stond, aarzelde geen moment, trok zijn vuurwapen en schoot de autodief in het rechterbeen. Hierdoor schoot de voet van de verdachte van het gaspedaal waardoor de auto tot stilstand kwam. De bestuurder gaf zich echter nog steeds niet gewonnen en er moesten meerdere agenten aan te pas komen om de man te overmeesteren. In het ziekenhuis weigerde hij iedere medewerking. Nadat werd geconstateerd dat er geen vitale delen waren geraakt en de kogel het lichaam had verlaten, werd de verdachte ingesloten.


---

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 11-06-2002 '
Lees ook