Politie Amsterdam-Amstelland

Vrouw beroofd
11-7-2002. Gisteravond om kwart voor zes werd een vrouw beroofd aan Selderust in Amstelveen. De drie bij deze diefstal betrokken mannen reden weg in een personenauto. De auto en inzittenden werden uiteindelijk op de Bos en Lommerweg aangehouden. Het betrof een jongeman van 17- en twee mannen van 29 jaar oud. Zij zijn ingesloten.

Een 46-jarige vrouw liep nietsvermoedend over straat toen zij van achteren een enorme duw kreeg. Hierbij kwam zij te vallen. De straatrovers maakte haar tas buit en vluchten weg. Getuigen noteerden het kenteken van de vluchtauto. Dit kenteken werd doorgegeven aan de ter plaatse gekomen politie. De gegevens van de auto werden via de mobilofoon en de computer in de politiewagen doorgegeven. De auto en de inzittenden werden getraceerd en opgepakt. De gestolen spullen van de aangeefster werden in de vluchtauto teruggevonden.
---

Intimiderende oplichters
11-7-2002. Gisteravond om kwart voor zes zijn vier mannen in de leeftijd van 34 tot 47 jaar aangehouden op verdenking van gijzeling, afpersing en oplichting. Het slachtoffer, een zakenman uit Mexico, werd vastgehouden in zijn hotelkamer in de Vondelstraat. De man had kans gezien om de politie te waarschuwen. Deze begaf zich met kogelwerende vesten naar het hotel. In het hotel konden twee verdachten worden aangehouden. Voor de deur van het hotel werden in een gereedstaande auto nog twee verdachten aangehouden. De verdachten wilden een aandeel verwerven in het bedrijf van de zakenman, toen de zakenman hieraan niet wilde meewerken werden de verdachten intimiderend.


---

Kettingbotsing Coentunnel
11-7-2002. Gisteravond net voor zes uur heeft een kettingbotsing plaatsgevonden op de A10 west binnenring net voor de Coentunnel. Een vrachtauto reed achter op een personenauto, die op zijn beurt weer op twee voorgangers werd gedrukt. Totaal werden vijf inzittenden van de drie personenautos met nekklachten naar een ziekenhuis overgebracht. Met uitzondering van de vrachtauto werden de drie autos weggesleept. De Coentunnel is twintig minuten geheel afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid.


---


Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 11-07-2002 '
Lees ook