Politie Amsterdam-Amstelland

Pompbediende gewond bij overval
12-2-2003. Gistermiddag raakte een 58-jarige pompbediende aan zijn hoofd gewond bij een overval op een tankstation aan de Johan Siegerweg in Duivendrecht. De drie mannen die het tankstation overvielen, gebruikten fysiek geweld en maakten een geldbedrag buit. Een van de overvallers, een 39-jarige man, kon door omstanders in de directe omgeving worden aangehouden.

---

Raddraaiers bioscoop uitgezet

12-2-2003. De politie moest gisteravond optreden toen een groep van ongeveer 80, voornamelijk Marokkaanse jongeren, zich in een bioscoop aan de Vijzelstraat ernstig had misdragen. De groep is de bioscoop uitgezet.

De jongeren veroorzaakten in de filmzaal zeer veel overlast voor de overige bezoekers. Zij schreeuwden en gooiden van achter uit de zaal voorwerpen de zaal in. Het management van de bioscoop liet de film stoppen en eiste van de raddraaiers dat zij het filmhuis verlieten. De jongeren werden door beveiligingspersoneel van de bioscoop naar buiten geleid. Omdat sommigen weigerden het pand te verlaten, werd de hulp van de politie ingeroepen. De zeer recalcitrante groep werd uiteindelijk met zachte dwang naar buiten geleid. Omdat een aantal jeugdigen toch nog probeerde het pand binnen te gaan besloot het management om die avond geen groepen jongeren meer toe te laten. Voor de deur en in de omgeving van de bioscoop ontstonden opstootjes en extra agenten werden die kant op gedirigeerd. Rond negen uur keerde de rust weer. Een 15-jarige jongen werd gearresteerd omdat hij niet de aanwijzingen van de politie opvolgde. Hij kon later met een proces-verbaal naar huis.

Eerder die middag werd ook al een filmzaal ontruimd nadat een groep van 30 jongeren zich misdroegen in de bioscoop. Beveiligingsmedewerkers en agenten hebben de jongeren toen zonder problemen de bioscoop uit geleid.

---

Gewonde liquidatie overleden

12-2-2003. De man die levensgevaarlijk gewond raakte tijdens de liquidatie van Cor van Hout is gisteravond in een ziekenhuis in Amsterdam overleden. Het slachtoffer is een 36-jarige man. De dodelijke schietpartij vond op vrijdag 24 januari 2003 in de Stationsstraat te Amstelveen. Het rechercheonderzoek naar het schietincident is nog in volle gang.
Prostituee bijt van zich af
11-2-2003. Vannacht rond kwart voor twee kwam een prostituee in een zeer benarde positie terecht. Het slachtoffer, dat in het Wallengebied werkzaam is, kreeg problemen met een ontevreden klant. De man wilde zijn geld terug en toen dat niet gebeurde, probeerde hij haar de keel dicht te knijpen. Zij staakte haar verzet en hij begon haar te zoenen. De prostituee greep haar kans en beet de man tot bloedens toe op zijn tong, waarbij ze enkele stukje er vanaf beet. Zij activeerde een luid alarm en wist de man uiteindelijk weg te jagen. Dario Britvec vermist

Dario Britvec 10-2-2003. Sinds zondag 2 februari wordt de 33-jarige Dario Britvec vermist. Hij heeft in de avond zijn woning aan de Zeeburgerdijk verlaten en is sindsdien spoorloos.

Klik hier voor meer foto's.

De auto waarin de man zich verplaatste is tussen de Schellingwouderbruggen, uitgebrand aangetroffen. De vermiste gebruikt geen medicijnen. De man is betrokken bij een doe-het-zelf-garage die gevestigd is op de Heining. De recherche houdt rekening met een misdrijf.

Signalement

Blanke man

1.80 meter lang

Normaal postuur

Bruine ogen

Bruin haar (bovenop kalend)

Schoenmaat 43

Twee operatielittekens op de heupen en een operatielitteken van keel tot navel.

De recherche van bureau IJ-tunnel heeft de zaak in onderzoek. Heeft u na zondagavond 2 februari Dario Britvec nog gezien, of weet u waar hij zich nu bevindt, neem dan contact op met (020) 559 2440.
---

Winteroffensief woninginbraken

10-1-2003. De Politie Amsterdam-Amstelland is een winteroffensief tegen woninginbraken begonnen. Van december tot en met maart worden in de hele regio acties gehouden om het aantal inbraken terug te dringen. Het is bekend dat er in deze donkere maanden doorgaans meer wordt ingebroken dan in andere perioden. De politie wil op deze manier de trend breken.
Lees meer.
Preventief fouilleren

Wapens gevonden na preventief fouilleren
Klik op de foto voor een vergroting

27-1-2003. Zaterdagavond zijn bij preventief fouilleren rond het Stationsplein en in de binnenstad 37 wapens aangetroffen. Zes personen werden aangehouden, 35 daarvan kregen een proces-verbaal. In totaal werden er 1000 personen, 200 voertuigen, 50 taxis en 5 horecagelegenheden gecontroleerd. Dit leverde 23 messen, 2 breekijzers, 5 busjes traangas, 4 honkbalknuppels, 1 bijl, 1 priem en 1 boksbeugel op.
Lees hier meer over het hoe, wat, waar en waarom van preventief fouilleren.
Vrijwilligerswerk doen
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen.

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 12-02-2003 '
Lees ook