Politie Amsterdam-Amstelland

Straatrovers gearresteerd
13-3-2003. Gisteravond konden twee straatrovers van 16 en 18 jaar oud worden gearresteerd, direct nadat ze een vrouw hadden beroofd. De twee mannen rukten haar tas van de bagagedrager van de fiets en probeerden met hun buit te vluchten op een brommer. De passagier viel echter van de brommer en liet de tas vallen. Toen het slachtoffer haar tas weer oppakte, werd zij in haar rug geschopt door de man. De rover pakte de tas en ging er met zijn kompaan op de bromfiets vandoor. Na een korte achtervolging konden de verdachten worden gearresteerd. Ongeluk door openslaande deur

13-3-2003. Een 44-jarige Amsterdammer belandde gistermiddag met beenletsel in een ziekenhuis, nadat hij tegen een openslaande autoportier was aangereden. De automobilist, een wegwerker, was bezig met werkzaamheden aan een lantaarnpaal en stond langs het fietspad geparkeerd. Hij opende het portier van zijn auto en zag daarbij de naderende fietser over het hoofd. Deze trachtte het onverwachte obstakel tevergeefs te ontwijken en kwam ten val.
---

Verlichtingscontrole

13-3-2003. Gisteravond zijn bij een fietsverlichtingscontrole in de Leidsebuurt 365 bekeuringen uitgeschreven. Een fietsenmaker was aanwezig om de fietsen van werkende verlichting te voorzien. Er waren ruim 300 fietsers die van de mogelijkheid gebruik maakten om direct de fietsverlichting te laten monteren. Zij konden hun bon meteen teruggeven en hoefden de boete niet te betalen.
---

Taxi rijdt in op agent

13-3-2003. Gisteravond werd in de binnenstad een 19-jarige taxichauffeur aangehouden die kort daarvoor bij een verkeerscontrole op een agent was ingereden.
Surveillerende agenten zagen rond tien uur een taxi op het Stationsplein een verkeersovertreding plegen. Toen ze de bestuurder wilden aanspreken, ging hij er vandoor. Een paar minuten later kwamen ze de taxi weer tegen op de Prins Hendrikkade, waar hij op een bushalte stond. Toen één van de politiemensen de bestuurder opnieuw wilde aanspreken dook de man in zijn auto en reed in volle vaart op de fietsende agent in. Die wist met een snoekduik een aanrijding te voorkomen. Nadat via de portofoon het signalement was verspreid, kon de man in de buurt van de Droogbak in de kraag worden gegrepen. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld. Hem wordt poging tot doodslag ten laste gelegd.

---

Hennepplantage ontmanteld

13-3-2003. Stankoverlast verraadde gistermiddag een hennepplantage in een woning in Nieuwendam. De gehele woning was ingericht als kwekerij. Er werden ruim 700 planten, 29 assimilatielampen en vier koolstoffilters in beslag genomen. Een onderzoek naar de bewoner volgt.

---

Bromfietser onderuit

13-3-2003. Een 44-jarige bromfietser veroorzaakte vannacht een aanrijding op de Nassaukade. Hij raakte daarbij zelf licht gewond. Bij een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Aan het politiebureau werd een alcoholwaarde van ruim 1 promille gemeten.
---

Motorrijder gewond bij aanrijding

13-3-2003. Gisterochtend raakte een 38-jarige motorrijder uit Mijdrecht gewond bij een aanrijding met een auto op de kruising van de N201 en de Legmeerdijk in Aalsmeer. De motorrijder stond rond halfacht voor het rode verkeerslicht te wachten. Toen dit voor hem groen kleurde, trok hij op. Van links kwam plotseling een auto die de motorfiets schepte. Hierdoor kwam de bestuurder van de motor ten val. Hij liep letsel op aan been en bovenlichaam. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij. De politie onderzoekt of de automobilist door rood reed.
---

Medewerkers lichten supermarkt op

13-3-2003. De politie heeft gistermiddag rond vier uur twee tijdelijke medewerkers (17 en 18 jaar) van een supermarkt in Amsterdam Zuidoost gearresteerd. Zij hadden lege kratten uit het magazijn gehaald en deze als emballage ingeleverd. Toen één van hen de verkregen statiegeldbonnen wilde verzilveren, rook een caissière onraad en schakelde de winkelmanager in. Deze bekeek de opnames van de beveiligingscamera die alles had vastgelegd. Het verhaal werd op beeld bevestigd waarna de politie werd ingeschakeld. De jongens werden ingesloten en hebben inmiddels een bekentenis afgelegd.
---

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 13-03-2003 '
Lees ook