Politie Amsterdam-Amstelland

Wegpiraat rijbewijs kwijt
13-6-2002. Gisteren betrapten in een burgerauto surveillerende agenten een wegpiraat op de A10-zuid. De 20-jarige Amsterdammer haalde de meest vreemde en gevaarlijke capriolen uit en had kennelijk niet in de gaten dat de agenten hem op de hielen zaten.

De man viel de agenten op doordat hij met grote snelheid over de ringweg raasde en daarbij steeds van rijstrook wisselde zonder richting aan te geven. Waar 70 kilometer per uur mocht worden gereden, reed hij 120 en later 140 en harder. Daarbij slalomde hij gevaarlijk tussen het verkeer door. Sommige medeweggebruikers moesten door de manoeuvres van de wegpiraat sterk afremmen om een aanrijding te voorkomen. Toen de coureur een flitspaal zag ging hij boven op zijn rem staan waardoor hij plotseling zijn snelheid terugbracht van 160 naar 95 kilometer per uur. Uiteindelijk wisten de politiemensen de man tot stoppen te dwingen. Daarbij zagen zij dat hij ook met een mobiele telefoon zat te bellen. De man kreeg een proces-verbaal voor diverse verkeersovertredingen en kon direct zijn rijbewijs inleveren.


---

Straatdealer aangehouden
13-6-2002. Gisteren hield de politie op het Stationsplein een 19-jarige drugsdealer aan. De man bleek in het bezit van 36 bolletjes met daarin op cocaïne gelijkende stof. De drugs werden in beslag genomen en de verdachte is ingesloten.
Agenten in burger waren getuige van een transactie tussen de dealer en een verslaafde. Zij grepen direct in en troffen in de hand van de verdachte 1 bolletje aan met daarin vermoedelijk cocaïne. De politiemensen zagen hem iets in zijn mond stoppen en toen zij deze wisten te openen, vonden zij daarin 9 bolletjes. Uiteindelijk bleek hij ook nog eens 27 bolletjes in zijn sok te hebben verstopt.


---

Zwaargewonde bij steekpartij
13-6-2002. Vannacht raakte een 40-jarige Amsterdammer ernstig gewond bij een steekpartij in zijn woning aan de John Franklinstraat. Het slachtoffer werd met diverse steekwonden in het bovenlichaam op de afdeling intensive care van een ziekenhuis opgenomen. Hij is inmiddels buiten levensgevaar en zijn toestand wordt stabiel genoemd. De dader is nog voortvluchtig, maar zijn identiteit is bij de politie bekend.


---


Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 13-06-2002 '
Lees ook