Politie Amsterdam-Amstelland

Verdachte familiedrama bekent
14-2-2003. De 27-jarige vrouw die gisteren werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het familiedrama in een flatwoning in Amsterdam-Zuidoost, waarbij drie mensen de dood vonden, heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. De verdachte is de moeder van één van de slachtoffers, een 8-jarig meisje. De andere slachtoffers, een 3-jarig meisje en een 60-jarige vrouw, zijn respectievelijk een nichtje en de moeder van de gearresteerde vrouw. In verband met de privacy van de slachtoffers worden met betrekking tot achtergrond en motief geen nadere mededelingen gedaan.
Het bericht van gistermiddag luidde:

Familiedrama in Amsterdam-Zuidoost
Vrouw in woning overvallen
14-2-2003. Donderdagmorgen 13 februari rond negen uur heeft er een gewelddadige overval plaatsgevonden in een woning aan Bieslook in Uithoorn. De bewoonster werd op gewelddadige wijze overmeesterd en gekneveld door vermoedelijk twee mannen. Zij maakten daarbij gebruik van een stroomstootwapen. Zij zijn vermoedelijk in een auto gevlucht. Het is nog niet duidelijk of de overvallers buit hebben gemaakt. De vrouw, die lichte verwondingen opliep, is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De daders zijn voortvluchtig. De recherche van Amstelveen-Noord is op zoek naar getuigen van deze gewelddadige overval. U kunt bellen met (020) 559 29 21 (tijdens kantooruren) of (020) 559 65 92 (buiten kantooruren). Gewonden na aanrijding

14-2-2003. Gisteren omstreeks het middaguur vond een aanrijding plaats op de Piet Heinkade. De bestuurder van een personenauto botste achter op zijn voorganger die remde voor een vertrekkende bus. Beide bestuurders zijn met rug- en nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

---

Winkelier verijdelt overval

14-2-2003. De eigenaar van een sigarenwinkel aan de Van Woustraat wist gistermiddag een overval op zijn winkel te verijdelen. De eigenaar bevond zich achter in de winkel toen hij veel lawaai hoorde en een man op de toonbank zag staan. De man sprong vervolgens van de toonbank in de richting van de winkelier. De winkelier greep een zaag en sloeg daarmee op de hand van de overvaller. Deze koos hierop het hazenpad.
---

Wildplasser wordt wild

14-2-2003. Vannacht betrapten agenten een 46-jarige man op heterdaad, toen hij op het Rembrandtplein stond te urineren. De man kreeg een proces-verbaal en werd toen helemaal wild. Hij greep één van de dienders vast en sloeg hem bijna in het gezicht. De agent kon de klap ternauwernood ontwijken. Ook twee kompanen van de agressor bemoeiden zich ermee. Pepperspray bracht uiteindelijk uitkomst. De mannen werden met behulp van ter assistentie gekomen politiemensen overmeesterd en afgevoerd.

---

MTV-ers pakken winkeldieven

14-2-2003. Gisteravond werden twee winkeldieven op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Twee MTV-ers (Medewerkers Toezicht en Veiligheid) kregen de mannen in de gaten. Zij vielen op doordat zij zich vreemd gedroegen en op het Osdorpplein winkel in, winkel uit liepen. Uiteindelijk zagen de observanten dat het tweetal een drogisterij uitkwam met een medewerker op de hielen. Ze begrepen direct dat er iets niet in de haak was en zetten de achtervolging in. Ze zagen de rovers in een bus stappen en waarschuwden de politie. Die traceerde de bus en kon de verdachten in de kraag grijpen. Er werden bij hen diverse goederen aangetroffen afkomstig uit verschillende winkels rond het Osdorpplein. De mannen zijn in verzekering gesteld.
---

Jongeren treiteren conducteur

14-2-2003. Een tramconducteur van lijn 13 kreeg het gisteravond op het Lambertus Zijlplein aan de stok met vijf vervelende jongeren. Zij zaten de man al de hele weg te sarren. Bij de eindhalte wist één van hen de pet van de man te pakken en rende daarmee weg. Dit ging de man te ver en hij zette de achtervolging in. Hij wist de ruziezoeker te achterhalen en zag dat deze een mes in zijn handen had. Bij een poging het wapen weg te slaan, raakte hij lichtgewond. De jongens kozen hierop het hazenpad en zijn sindsdien spoorloos.
---

Jonge straatrovers gearresteerd

14-2-2003. Een 10-jarige jongen is gistermiddag op de Molukkenstraat door drie leeftijdsgenoten beroofd. Het jonge slachtoffer liep nabij de Valentijnkade en werd door drie jongens overmeesterd, geslagen en geschopt. Zij eisten geld en haalden zijn zakken leeg. Toen een getuige langsfietste stopten de jongens met hun actie en lieten hun slachtoffer verder met rust. Het kind werd door agenten opgevangen en naar huis gebracht. Even later zag de vader een van de berovers van zijn zoon lopen en hield hem vast tot de politie kwam. De tweede verdachte is door zijn moeder naar het politiebureau gebracht en daar aangehouden. De 12-jarige jongen wordt vandaag geleid voor de officier van justitie. Voor de 11-jarige jongen wordt contact gelegd met de hulpverleningsinstanties.

---

Grote wapenvondst

Wapenvondst Vinkeveen
Klik op de foto voor een vergroting
4-2-2003. De recherche van Amstelveen van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland heeft bij een huiszoeking in een woning in Vinkeveen een grote wapenvondst gedaan. De zaak kwam aan het rollen toen vorige week dinsdag een 34-jarige man in Amstelveen werd gearresteerd voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De verdachte zit nog vast en is voor de rechter-commissaris geleid die hem inmiddels in bewaring heeft gesteld.

Een surveillerende politieman zag dinsdag 28 januari bij een benzinestation aan de Beneluxlaan in Amstelveen een personenauto staan met draaiende motor, zonder dat er een bestuurder aanwezig was. De agent stelde een onderzoek in en zag een vuurwapen in de auto liggen. De 34-jarige bestuurder/eigenaar werd getraceerd en aangehouden. Hij werd ingesloten voor verhoor. Bij een nader onderzoek in de personenauto werd nog een tweede vuurwapen aangetroffen. De beide vuurwapens bleken doorgeladen. De auto en de wapens zijn in beslag genomen.

Naar aanleiding van deze vondst werd onder supervisie van de officier van justitie van het parket Amsterdam een onderzoek gestart en op grond van Wet Wapens en Munitie werd een zoeking gedaan in de woning van de verdachte in Vinkeveen. Daarbij werden tien vuurwapens, een aantal handgranaten en enkele honderden scherpe patronen voor diverse wapens aangetroffen. Alle vuurwapens waren gereed voor direct gebruik.

De in beslag genomen vuurwapens worden onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Het rechercheonderzoek duurt nog voort. Meer arrestaties worden niet uitgesloten.

Vrijwilligerswerk doen
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen. Preventief fouilleren

Wapens gevonden na preventief fouilleren
Klik op de foto voor een vergroting

27-1-2003. Zaterdagavond zijn bij preventief fouilleren rond het Stationsplein en in de binnenstad 37 wapens aangetroffen. Zes personen werden aangehouden, 35 daarvan kregen een proces-verbaal. In totaal werden er 1000 personen, 200 voertuigen, 50 taxis en 5 horecagelegenheden gecontroleerd. Dit leverde 23 messen, 2 breekijzers, 5 busjes traangas, 4 honkbalknuppels, 1 bijl, 1 priem en 1 boksbeugel op.

Lees hier meer over het hoe, wat, waar en waarom van preventief fouilleren.

---

Winteroffensief woninginbraken

10-1-2003. De Politie Amsterdam-Amstelland is een winteroffensief tegen woninginbraken begonnen. Van december tot en met maart worden in de hele regio acties gehouden om het aantal inbraken terug te dringen. Het is bekend dat er in deze donkere maanden doorgaans meer wordt ingebroken dan in andere perioden. De politie wil op deze manier de trend breken.
Lees meer.

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 14-02-2003 '
Lees ook