Politie Amsterdam-Amstelland

Politie rolt drugspand op
15-05-2002. Zaterdagavond heeft de politie van het wijkteam Uithoorn een einde gemaakt aan de praktijken van een drugsdealer in Uithoorn. De man dreef de handel vanuit zijn woning aan het Bertram. Bij een inval werden vijf verslaafden en de 48-jarige hoofdbewoner aangehouden. In de woning trof de politie circa 20 gram cocaïne aan en een hoeveelheid handelsgeld. De verslaafden zijn na verhoor heengezonden. De hoofdverdachte zit nog vast en is inmiddels voor de officier van justitie geleid.

De politie startte een onderzoek naar aanleiding van klachten door buurtbewoners over drugsoverlast rond het genoemde pand. Dit werd bevestigd door binnengekomen informatie en observatie van de woning. Agenten constateerden er een komen en gaan van drugsverslaafden, waarop in overleg met de officier van justitie van het parket Amsterdam werd besloten tot actie over te gaan. Man gewond door hek
15-05-2002. Gistermiddag raakte een 49-jarige man bedolven onder ijzeren hekken in het Vondelpark. De man was voor zijn werkgever hekken aan het plaatsen. Toen de man een hek van de heftruck af wilde halen, vielen de overige hekken naar beneden. Waarschijnlijk waren ze niet goed op de heftruck bevestigd. De man raakte gewond aan zijn been en werd overgebracht naar een ziekenhuis. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld.
Brandje in drogisterij
15-05-2002. Twee medewerksters van een drogisterij zagen gistermiddag vlammen komen uit een winkelstelling. Zij bedachten zich geen moment en blusten de brand met een toevallig klaarstaande emmer water. Nog bijkomend van de schrik zagen ze achter in de winkel weer een brandje. Deze werd met hulp van bouwvakkers en glazenwassers geblust, waardoor erger werd voorkomen. Een van de medewerksters liep brandwonden op aan haar arm.


---

Wegpiraat smeert hem
15-05-2002. Vannacht reed een 24-jarige automobilist uit Amsterdam met zijn auto over de Rijksweg A1. Daar was men bezig met wegwerkzaamheden en gold een snelheidslimiet van 70 km per uur. De Amsterdammer reed met een snelheid van 124 km per uur de wegwerkers voorbij. Bij een snelheidscontrole liep hij tegen de lamp. Toen de man naar zijn rijbewijs werd gevraagd ging hij er snel vandoor. De politie zette een achtervolging in. Na een snelle tocht via Almere werd de man uiteindelijk aangehouden op De Montfoorthof in Amsterdam. Daar bleek dat de man behoorlijk had gedronken en dat hem de bevoegdheid tot het besturen van een motorvoertuig was ontzegd.


Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 15-05-2002 '
Lees ook