Politie Amsterdam-Amstelland

Stoeipartij wordt steekpartij

17-2-2003. Vrijdagavond raakte een 16-jarige jongen zwaar gewond bij een steekpartij in een woning in de Diamantbuurt. De vermoedelijke aanleiding van dit steekincident is een uit de hand gelopen stoeipartij tussen twee broers in het ouderlijk huis. Hierdoor liep de jongste van de twee een levensgevaarlijke steekverwonding op. Hij verkeert inmiddels gelukkig buiten levensgevaar. De 19-jarige broer van het slachtoffer werd aangehouden.

---

Vanavond in Opsporing Verzocht
17-2-2003. Vanavond in Opsporing Verzocht drie Amsterdamse zaken: een geweldadige verkrachting, de schilderijenroof uit het Van Goghmuseum en de liquidatie van Cor van Hout.
Lees meer op onze assistentie-pagina.
Vrouw in woning overvallen

14-2-2003. Donderdagmorgen 13 februari rond negen uur heeft er een gewelddadige overval plaatsgevonden in een woning aan Bieslook in Uithoorn. De bewoonster werd op gewelddadige wijze overmeesterd en gekneveld door vermoedelijk twee mannen. Zij maakten daarbij gebruik van een stroomstootwapen. Zij zijn vermoedelijk in een auto gevlucht. Het is nog niet duidelijk of de overvallers buit hebben gemaakt. De vrouw, die lichte verwondingen opliep, is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De daders zijn voortvluchtig. De recherche van Amstelveen-Noord is op zoek naar getuigen van deze gewelddadige overval. U kunt bellen met (020) 559 29 21 (tijdens kantooruren) of (020) 559 65 92 (buiten kantooruren).
---


---

Grote verkeerscontrole

17-2-2003. Afgelopen nacht werden in het kader van de landelijke en Europese alcoholcontrole door de regiopolitie Amsterdam-Amstelland ongeveer 147 politiemensen ingezet. Er werd op 10 verschillende locaties gecontroleerd. Er zijn ongeveer 3184 bestuurders van voertuigen op alcoholgebruik getest. Bij 46 bestuurders leidde dit tot een proces-verbaal. Van 7 personen werd direct het rijbewijs ingevorderd. Van 5 personen is bloed afgenomen. De hoogst gemeten alcoholwaarde bedroeg 890 ug/l (± 2,05 promille) Opvallend was de aanhouding van een echtpaar. In eerste instantie werd de vrouw achter het stuur aangetroffen en aangehouden. De echtgenoot die als passagier bij haar zat, nam het stuur over om achter zijn vrouw aan te rijden. Hij werd ook aan een controle onderworpen. De man bleek ook te diep in het glaasje gekeken te hebben en hij werd aangehouden. Tegen het echtpaar werd proces-verbaal opgemaakt.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 17-02-2003 '
Lees ook