Politie Amsterdam-Amstelland

Ruzie ontaardt in schietpartij
17-2-2003. Bij een schietpartij zaterdagnacht rond twaalf uur raakte een 41-jarige man uit Amsterdam gewond aan zijn been nadat een woordenwisseling uit de hand was gelopen. De woordenwisseling ontstond in een gelegenheid aan de Van Limburg Stirnumstraat. De verhitte discussie zette zich vervolgens buiten voort. Op een gegeven moment haalde een van de mannen een vuurwapen te voorschijn en schoot de ander in zijn been. Hierdoor liep het slachtoffer een ernstige schotwond op. Hij is naar een ziekenhuis overgebracht en opgenomen. Van de dader ontbreekt tot op heden nog ieder spoor. Snackbar overvallen
17-2-2003. Vannacht rond kwart voor één is een snackbar aan de Admiraal de Ruyterweg door drie mannen overvallen. Twee van hen namen de man die op dat moment op de snackbar paste voor de eigenaar mee naar achter. Daar werd de man door de derde rover mishandeld. Nadat de buit binnen was, verlieten de verdachten het pand.

Signalement

twee van de daders waren ongeveer 1.70 meter

de derde dader was 1.50 meter

een van de mannen had een trui aan met ongeveer 4 strepen in verschillende kleuren

alledrie spraken Arabisch.

De recherche van wijkteam Houtmankade is op zoek naar getuigen. U kunt bellen met: (0900) 8844

---

Dodelijke steekpartij: 1 arrestatie

17-2-2003. Een steekpartij zaterdagavond in een woning in de Indische buurt werd een 37-jarige man uit Amsterdam fataal. Een 19-jarige man werd aangehouden.Hij wordt ervan verdacht de man te hebben neergestoken.

---

Grote verkeerscontrole

17-2-2003. Afgelopen nacht werden in het kader van de landelijke en Europese alcoholcontrole door de regiopolitie Amsterdam-Amstelland ongeveer 147 politiemensen ingezet. Er werd op 10 verschillende locaties gecontroleerd. Er zijn ongeveer 3184 bestuurders van voertuigen op alcoholgebruik getest. Bij 46 bestuurders leidde dit tot een proces-verbaal. Van 7 personen werd direct het rijbewijs ingevorderd. Van 5 personen is bloed afgenomen. De hoogst gemeten alcoholwaarde bedroeg 890 ug/l (± 2,05 promille) Opvallend was de aanhouding van een echtpaar. In eerste instantie werd de vrouw achter het stuur aangetroffen en aangehouden. De echtgenoot die als passagier bij haar zat, nam het stuur over om achter zijn vrouw aan te rijden. Hij werd ook aan een controle onderworpen. De man bleek ook te diep in het glaasje gekeken te hebben en hij werd aangehouden. Tegen het echtpaar werd proces-verbaal opgemaakt.

---

Stoeipartij wordt steekpartij

17-2-2003. Vrijdagavond raakte een 16-jarige jongen zwaar gewond bij een steekpartij in een woning in de Diamantbuurt. De vermoedelijke aanleiding van dit steekincident is een uit de hand gelopen stoeipartij tussen twee broers in het ouderlijk huis. Hierdoor liep de jongste van de twee een levensgevaarlijke steekverwonding op. Hij verkeert inmiddels gelukkig buiten levensgevaar. De 19-jarige broer van het slachtoffer werd aangehouden.

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 17-02-2003 '
Lees ook