Politie Amsterdam-Amstelland

Dodelijk schietpartij
17-3-2003. De dode die zondagmiddag viel bij een schietincident in de Van der Pekstraat is geïdentificeerd als een 49-jarige inwoner van Rotterdam. De schutter, een man met een motor, is spoorloos. Het slachtoffer is bekend bij de politie in de sfeer van geweldsmisdrijven. Wat betreft het motief van de schietpartij denkt de recherche aan een geëscaleerd conflict.

De schietpartij vond plaats rond 11.15 uur. De motorrijder en het slachtoffer hadden vermoedelijk een ontmoeting met elkaar. Deze liep uit de hand en de motorrijder loste een aantal schoten op de Rotterdammer. Hij overleed ter plaatse. De motorrijder verdween in de richting van de Meidoornweg. Het rechercheteam zit met een team van 15 man op de zaak. Vandaag vindt sectie plaats op het stoffelijk overschot.

---

Grote verkeerscontrole

17-3-2003. Bij een grote verkeerscontrole vrijdag van halfdrie ´s middags tot elf uur s avonds werden in totaal 59 mensen op de bon geslingerd voor diverse overtredingen. Drie automobilisten werden aangehouden voor het rijden onder invloed.

De controle werd op verschillende locaties in de Marnixbuurt gehouden. Er werd onder andere geschreven voor het rijden zonder gordel, een te hoge snelheid, het niet kunnen tonen van rij en kentekenbewijs, rijden op een busbaan en voor gladde autobanden. Drie automobilisten die te diep in het glaasje hadden gekeken, werden aangehouden en naar een politiebureau overgebracht. Daar werden zij onderworpen aan een ademtest . Van een van de bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd.

Iemand die meereed in een eerder gecontroleerde auto, riep bij het verlaten van de verkeerscontroleplaats verwensingen naar een agent en stak zijn middelvinger op. Een motoragent reed meteen achter de auto aan en hield de passagier aan voor belediging. De verdachte werd na verhoor, met een proces-verbaal, weer heengezonden.
---

Automobilist verdronken

17-3-2003. Gisteravond kwam een 50-jarige automobilist uit Amstelveen om het leven bij een aanrijding. Hij raakte even na elf uur ter hoogte van de Amsteldijk Noord met zijn auto te water en verdronk. Een passerende motorrijder dook de auto nog na, maar kon geen hulp meer bieden. Duikers van de brandweer bevrijdden de bestuurder en begonnen direct te reanimeren. Dit mocht echter niet meer baten. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd.

---

Motor schept voetganger

17-3-2003. Zaterdagochtend ontstond op de kruising Stadhouderskade - Hobbemastraat een ernstige aanrijding tussen een motorrijder en een voetganger. De voetganger, een toerist, werd door de bestuurder van de motor geschept toen hij op de kruising de weg wilde oversteken. Hierdoor liep hij ernstig hoofdletsel op. Het slachtoffer is in ziekenhuis opgenomen. De 37-jarige motorrijder bleef ongedeerd. Naar de juiste toedracht van de aanrijding wordt onderzoek gedaan.
---

Messentrekker gepakt

17-3-2003. Zaterdagmiddag werd een 20-jarige messentrekker gearresteerd, die kort daarvoor bij een vechtpartij in de binnenstad iemand in het gezicht had gestoken. De man zal vandaag voor de officier van justitie worden geleid.

Agenten kwamen de man op het spoor nadat een horecaondernemer melding maakte van een vechtpartij in zijn zaak. Een man waa met een bezemsteel bewerkt en raakte gewond. Toen de verdachte van deze mishandeling werd gearresteerd, meldde zich een andere man die een steekwond in het gezicht had. Hij verklaarde weer gestoken te zijn door de man die met de stok was geslagen. Uiteindelijk werd het drietal aangehouden. De mishandelde man bleek de messentrekker.
---

Amokmaker gearresteerd

17-3-2003. In de nacht van zaterdag op zondag werd een 34-jarige automobilist gearresteerd omdat hij een mede-weggebruiker had aangereden en bedreigd. In zijn auto werd een gasalarmvuurwapen aangetroffen. De verdachte werd na verhoor met een dagvaarding heengezonden.
Rond drie uur kregen twee automobilisten het met elkaar aan de stok. De 34-jarige Purmerender reed daarbij een aantal keren met zijn auto tegen de bolide van zijn opponent aan. De kwestie escaleerde en de amokmaker dreigde zijn tegenstander met vuurwapengeweld. Agenten wisten de zaak te sussen. In de auto van de agressor vonden zij een gasalarmvuurwapen.
Vuurwapen in de auto

17-3-2003. Zondagavond werd op de Agatha Dekenstraat een 34-jarige automobilist gearresteerd die een vuurwapen naast zijn stoel had liggen. Het wapen kwam aan het licht nadat agenten de man op een verkeersovertreding hadden aangesproken.
Eigen gedrag leidt tot ongeval
17-3-2003. Zaterdagavond rond zes uur raakten, door zijn eigen rijgedrag, een 40-jarige bestuurder en zijn 6-jarige zoontje gewond bij een eenzijdige aanrijding op de A10 West binnenring. De automobilist kwam beklemd te zitten en moest door de brandweer worden bevrijd.

De bestuurder reed met zijn personenauto over de A10 richting de Coentunnel. Volgens getuigen reed de man met grote snelheid, haalde rechts in en sneed ander weggebruikers af. De man was hierbij ook aan het bumperkleven. Na een tweede afsnijdactie raakte de agressieve rijder de middengeleiding en schoot vervolgens tegen de rechter vangrail, om daar tot stilstand te komen. De bestuurder is met schouderletsel in een ziekenhuis opgenomen. Zijn 6-jarige zoontje kon na behandeling het ziekenhuis verlaten. Het rijbewijs van de brokkenmaker is ingevorderd.

---

Man sticht brand in woning

17-3-2003. Zaterdagavond rond halfzeven heeft een verwarde 50-jarige man brand gesticht in zijn eigen woning in de Pijp. De brandweer constateerde brandstichting en bracht de politie op de hoogte. De man werd aangehouden en bleek erg verward. Hij is met een inbewaringstelling opgenomen in een psychiatrische instelling. Preventief fouilleren
17-3-2003. Zaterdagavond werden in het centrum van Amsterdam van halfnegen tot twee uur ´s nachts ruim 600 mensen aan hun kleding onderzocht en meer dan 250 autos doorzocht. In totaal werden 14 steekwapens, twee busjes traangas en twee slagwapens aangetroffen en in beslag genomen. Een persoon werd aangehouden. De actie leverde overwegend positieve reacties op van de personen die gefouilleerd werden.
Vrijwilligerswerk doen
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen.
---

Winteroffensief woninginbraken

10-1-2003. De Politie Amsterdam-Amstelland is een winteroffensief tegen woninginbraken begonnen. Van december tot en met maart worden in de hele regio acties gehouden om het aantal inbraken terug te dringen. Het is bekend dat er in deze donkere maanden doorgaans meer wordt ingebroken dan in andere perioden. De politie wil op deze manier de trend breken.

Lees meer.

---

Tips diefstal pas

19-11-2002. We krijgen regelmatig vragen via deze site over misbruik van pinpassen. Daarom op een rijtje de belangrijkste punten waarop u kunt letten:

Opbergen
Berg uw pinpas goed op als u op stap gaat. Bewaar de pinpas zo dicht mogelijk op uw lichaam, het liefste in een binnenzak. Dieven hebben namelijk in een onbewaakt ogenblik zo uw schouder- of rugtas open. Laat ook nooit uw pinpas achter in bijvoorbeeld uw auto.

Geheime pincode
Hou uw pincode altijd geheim. Bewaar de code dus niet op een papiertje in uw portemonnee. Wees erop verdacht dat kwaadwillende types allerlei trucjes hebben om achter uw pincode te komen: stiekem meekijken, u "helpen" bij het pinnen, of sleutelen aan het pinapparaat. Voelt u zich onzeker omdat er "hulpvaardige" types (zowel mannen als vrouwen!) rondhangen bij het pinapparaat of omdat het lijkt alsof er met de automaat geknoeid is, pin dan niet en geef het door aan bank en politie. Toets in geen geval zonder reden meerdere malen uw pincode in. Als uw pas niet meer uit de automaat komt, kijk dan of er een extra insteekgleuf is aangebracht. Die kunt u mogelijk zelf losmaken, waardoor uw pas weer naar buiten komt.

Toch gestolen
Ondanks al uw maatregelen, is uw pas helaas toch gestolen... bel dan voor de postbank: 0582-126000 en voor de banken: 0800-0313 om uw pas meteen te laten blokkeren en doe aangifte bij de politie.

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 17-03-2003 '
Lees ook