Politie Amsterdam-Amstelland

Moeder vondeling opgespoord

19-3-2003. De Amsterdamse Sociale Jeugd- en Zedenpolitie heeft eergisteren na ruim drie weken intensief speurwerk de moeder getraceerd van de vondeling die eind februari in de centrale hal van het Centraal Station werd achtergelaten. Het betreft een 19-jarige vrouw, waarvan de identiteit kort na de ontdekking van het kind al werd vastgesteld. Dit bood voldoende aanknopingspunten voor een succesvol vervolgonderzoek. Vier rechercheurs werkten onafgebroken aan deze zaak.

De baby werd op donderdagmiddag 20 februari door voorbijgangers in de centrale hal van het Centraal Station gevonden. Het betrof een meisje. Gealarmeerde agenten van de spoorwegpolitie ontfermden zich over het kind en schakelden de Jeugd- en Zedenpolitie in. De vondeling werd na bemiddeling door de Raad voor de Kinderbescherming ondergebracht op een professioneel opvangadres.

Onderzoek onder leiding van de officier van justitie van het parket Amsterdam, leidde de rechercheurs naar een asielzoekerscentrum. Medewerkers herkenden de baby. De moeder was met de noorderzon vertrokken. De rechercheurs hebben uitgebreid onderzoek verricht om de verblijfplaats van de moeder te achterhalen. Dit leidde afgelopen zondag tot de gouden tip. Iemand meldde telefonisch dat de moeder op het Centraal Station in Amsterdam zou lopen. Snel daarna werden onder alle politiemensen en toezichthouders rond het CS tientallen fotos van de vrouw verspreid. Dit leidde binnen een paar minuten tot succes. Zij werd rond vier uur aangetroffen en aangehouden en zal in de loop van de week voor de officier van justitie worden geleid.
---

Man gepakt voor huiselijk geweld

19-3-2003. Gisterochtend rond kwart voor tien werd een 38-jarige man op de Veemarkt aangehouden in verband met de mishandeling van zijn ex-vrouw. De man is naar een politiebureau overgebracht en in verzekering gesteld. De vrouw moest een wond in haar gezicht laten hechten.

De vrouw bracht haar kinderen naar school en werd in de omgeving opgewacht door haar ex-man. Toen de kinderen in de school waren, begon hij zijn ex-vrouw te bedreigen. Hij hield hierbij een mes in zijn handen. De vrouw moest tegen haar wil in een auto gaan zitten. Toen ze aangaf dat niet te willen, begon de man de vrouw te mishandelen. Hierbij sloeg hij haar diverse malen tegen het hoofd en lichaam, waardoor ze gewond raakte. Het slachtoffer kon zich losrukken en naar een groepje mensen rennen. De mishandelaar stapte in de auto en reed weg. De politie werd door het slachtoffer gewaarschuwd. Het signalement van de man en de beschrijving van de auto werd per mobilofoon doorgegeven aan de surveillanceautos. Politiepersoneel trof de man aan op de Veemarkt en kon tot aanhouding overgaan. De man zal morgen voorgeleid worden bij een officier van justitie.
---

Motorrijder ramt verkeerspaal

18-3-2003. Gisterochtend raakte een 31-jarige motorrijder uit Haarlem gewond bij een aanrijding op Het Schouw. Hij ramde een verkeerspaal nadat hij moest uitwijken voor een lijnbus. Mogelijk heeft de dichte mist een rol gespeeld bij dit ongeluk. De man is met zwaar rugletsel opgenomen in het ziekenhuis. De politie onderzoekt de precieze toedracht.

---

Berover gearresteerd

18-3-2003. Gisteravond is op het Damrak een 35-jarige messentrekker gearresteerd die kort daarvoor een 20-jarige man had geprobeerd te beroven. Het slachtoffer werd in de omgeving van de Dam benaderd door een man die hem drugs aanbood. Toen hij vertelde geen drugs te gebruiken, eiste de venter plotseling geld om te eten. Nadat de man had duidelijk gemaakt geen geld te geven, trok de man een mes om zijn eisen kracht bij te zetten. De belaagde wist de aandacht te trekken van surveillerende agenten die de rover op het Damrak inrekenden.
---

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 18-03-2003 '
Lees ook