Politie Amsterdam-Amstelland

Serieverkrachter gepakt
18-6-2002. Vorige week dinsdag arresteerde de politie een ongeveer 40-jarige man uit de regio op verdenking van vijf verkrachtingen, drie pogingen daartoe en één aanranding. De verdachte bedreigde zijn slachtoffers met een mes, waarna hij hen verkrachtte en/of anderszins seksueel misbruikte. Inmiddels heeft hij naast deze zaken nog een aantal zedenmisdrijven bekend. De Amsterdamse politie maakte na ruim twee jaar een eind aan de praktijken van deze verkrachter, die vooral in Amsterdam-West actief was. De man pleegde de zedendelicten direct ten oosten van de Ringweg-West (A-10), tussen de Voorburgstraat en de Burgemeester de Vlugtlaan. De verdachte zaaide veel onrust onder het vrouwelijk deel van de bevolking in deze buurt en maakte dat veel bewoners zich onveilig voelden. Hij is inmiddels voor de Rechter Commissaris geleid en in bewaring gesteld.

Lees meer...

---

Buitenfunctiestelling
18-6-2002. Hoofdcommissaris J. Kuiper heeft maandag een politieman buiten functie gesteld. Het gaat om een 51-jarige brigadier van het eerste politiedistrict, Amsterdam-Noord. Ongewenste contacten met criminelen zijn de achtergrond van het besluit.


---

Vlam in de pan
18-6-2002. Een vlam in de pan zorgde gistermiddag voor zoveel rookontwikkeling in een woning aan de Boeninlaan dat twee kinderen met ademhalingsmoeilijkheden door ambulancepersoneel moesten worden behandeld. De 33-jarige moeder is met ademhalingsproblemen overgebracht naar een ziekenhuis.
De vrouw had een pan op het vuur gezet en was in slaap gevallen. Zij ontdekte bijtijds de beginnende brand en bracht haar kinderen in veiligheid. Het vuur was snel onder controle.


---

Mishandeling na verkeersruzie
18-6-2002. Na een bijna-aanrijding met een motorfiets op de Jan Evertsenstraat werd gisteravond een 36-jarige automobiliste door de 24-jarige bestuurder van de motor mishandeld. De man is aangehouden.

De vrouw moest met haar taxi uitwijken voor een tram en kwam bijna in botsing met een motorrijder. De motorrijder zette hierop, samen met een collega-motorrijder, de achtervolging in. Een van de motoren ging voor de auto rijden en remde krachtig. De vrouw kon de motor niet meer ontwijken en reed hem aan. Hij kwam ten val en raakte gewond. De andere motorrijder zette de achtervolging voort en wist de vrouw tot stoppen te dwingen. Hij sloeg een raam in van de taxi en mishandelde de vrouw. Zij werd door omstanders ontzet. De politie kon de verdachte arresteren. Hij is ingesloten. De vrouw is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.

---

Dossier
Gaasperplasverkrachter gepakt in een flat in Amsterdam-Zuidoost

Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 18-06-2002 '
Lees ook