Politie Amsterdam-Amstelland

Zwartrijder verwondt politieman
19-6-2002. De politie heeft gistermiddag een 30-jarige man gearresteerd die tijdens een kaartcontrole een politieman had verwond. Agenten en kaartcontroleurs van het Gemeente Vervoer Bedrijf controleerden gezamenlijk plaatsbewijzen op het metrostation Weesperplein. De man had geen kaartje en kreeg een bekeuring. Hij ging over de rooie en begon beledigende teksten te schreeuwen. Toen de politie de man wilde aanhouden, verzette hij zich. De agent raakte gewond aan het hoofd. Hij is door een arts behandeld. De man is ingesloten.


---

Man verdronken Grimburgwal
19-6-2002. Duikers van de brandweer hebben vannacht een onbekende man gedregd uit het water van de Grimburgwal. Getuigen hadden hem onder zien gaan en waarschuwden de politie. Na een zoekactie in het water konden de duikers de man traceren. Hij bleek te zijn overleden. De recherche doet onderzoek naar de dood van de man.


---

Jongen gewond tijdens spelen
19-6-2002. Een 10-jarige jongen is gistermiddag ernstig gewond geraakt tijdens een partijtje voetbal op het terrein van het AZC aan de Burgemeester Wiegelweg in Amstelveen. Het slachtoffertje was met vriendjes aan het voetballen op het terrein. Hij probeerde het omgevallen doel op te tillen en kreeg dit op zijn hoofd. Twee ambulances en een traumaheli hebben levensreddende handelingen verricht. De jongen is in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis.


---


Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 19-06-2002 '
Lees ook