Politie Amsterdam-Amstelland

Drie zakkenrollers gepakt
19-7-2002. Afgelopen woensdag heeft het zakkenrollersteam drie zakkenrollers op heterdaad betrapt. Agenten in burger hielden twee van de verdachten al langere tijd in de gaten; 's ochtends hadden de dieven al een vrouw in de tram proberen te rollen. Nadat een derde man zich bij het dievengezelschap had aangesloten, probeerden zij een ouder echtpaar te bestelen. Daarop vond aanhouding plaats. De verdachten zijn inmiddels voorgeleid. Eén van de mannen heeft een openbaar vervoerverbod gekregen, de andere twee kregen een waarschuwing.


---

Zwaargewond na val
19-7-2002. Een werknemer van een bedrijf aan de Hoofdweg in Uithoorn is zwaargewond geraakt toen hij donderdagmiddag van een 2,5 meter hoge stellage afviel en op een betonnen ondervloer terechtkwam. Personeel van de traumahelikopter kon de man stabiliseren, waarna hij per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.


---

Aanrijding met letsel
19-7-2002. Een 81-jarige automobilist raakte donderdagmiddag ernstig gewond bij een ongeval op de kruising Waalstraat/Churchilllaan, toen hij geen voorrang verleende aan een man uit Diemen. Een frontale botsing volgde, waarop een van de auto's doorgleed over de stoep en tot stilstand kwam tegen een gevel. De man uit Diemen had geen rijbewijs en is aangehouden. Het 81-jarige slachtoffer is opgenomen in een ziekenhuis.


---

Straatrovers opgepakt
19-7-2002. De politie heeft donderdagavond drie straatrovers van 16 en 17 jaar oud gearresteerd op het metrostation Kraaiennest. Zij hadden geprobeerd twee mannen te beroven door ze vast te pakken, geld te eisen en hun kleding te doorzoeken. De slachtoffers wisten zich los te rukken waarop de berovers zich uit de voeten maakten. Agenten konden de drie verdachten op het metrostation inrekenen.


---

Horecabedrijf overvallen
19-7-2002. Twee gewapende mannen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een café aan de Lange Leidsedwarsstraat overvallen. Medewerkers van de zaak waren na sluitingstijd aan het schoonmaken, toen de daders binnenkwamen. Zij bedreigden het personeel met een vuurwapen. Een personeelslid dat niet meteen hun bevelen opvolgde, kreeg het vuurwapen tegen zijn hoofd gedrukt en werd geslagen. De overvallers vluchtten uiteindelijk met hun buit in de richting van de Spiegelgracht.


---


Deel: ' Politiebericht A'dam Amstelland 19-07-2002 '
Lees ook